Vanuit een idealistische uitgangspunt kocht Vanessa op haar 16de haar eerste videocamera. Zij rondde in 2002 haar studie Audiovisuele Media/Documentaire af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te Hilversum af. Tijdens de studie en voor haar film projecten met een culturele en sociale insteek reisde Vanessa de hele wereld af . Haar stage en afstudeerproject deed zij in Sevilla Andalucia. Zij koos voor Sevilla vanwege haar liefde en ontwikkeling als flamenco gitariste. Zij richtte in 2002 haar bedrijf “Global Nomads Productions “op. Naast haar autonome projecten, werd zij benaderd door de gemeente om meerdere sociale en educatieve documentaires te maken.Tevens leide zij kansarme jongeren op in film. De afgelopen vier jaar heeft Vanessa in samenwerking met film partner “Openends Productions” bijgedragen (regie, camera en edit) aan een verandering van het urban (dans) landschap. Zij beinvloeden de internationale markt door hun historische documenten, videoclips, reclamefilms, trailers, portretten, interviews en sociale bewogenheid. Zij beheren meerdere onafhankelijke film kanalen die Vanessa binnen een tijdsbestek van vier jaar een marktpositie en internationale naamsbekendheid hebben gegeven. Ook zijn zij gevraagd door Grammy award winnaars “Calle 13”, “Toto la Momposina” (lifetime achievement winnaar) om ze in film neer te zetten. Vanessa filmstijl is, met een vaste hand en een dynamische camera zoveel mogelijk te laten zien van een omgeving en van een situatie in een shot. Een paar stappen vooruit lopen op wat er gaat gebeuren en het vervolgens volgen van de hoofdpersoon zonder teveel te beïnvloeden noch van de omgeving of de situatie. Dit voegt toe aan het realistische aspect van de film. Vanuit de muziek en dans komend, heeft Vanessa als editor heeft een ontzettend goed oor voor de audio en muziek. Voor nadere vragen wees welkom contact op te nemen.

Mijn drijfveer

Het leven als die zich afspeelt, de verhalen van de mensen, de inzicht om een brug te zijn tussen mensen en culturen, de visie over een thema, het leven en film. De begenadigde positie om iets te kunnen veranderen door de kracht van film.

Clients

o.a. Africa in the Picture, Art & Office, ArtVision, Art Rules Aruba, AT5, Badcuyp, Bedrijvige Vrouwen, Best of the West, Breaking Convention, Boddhi Satva ,Calle 13, Carmen Souza , CITRIX , Conga Productions, Criminalz Crew, Ekky, Fair Food, Famous City, Farshad Aria, Fioretti College, Fox Casting Agency, G4 Media, Global Nomads Europe, Grumble Films, IDFA, Interakt, Juste Debout, Jonzi D, KansRijk, Karim & Hakim Traïdia, Laura aka Nala, Lonko Juana Calfunao, Les Twins Organisation, Marte Photography, North Sea Jazz Festival, Resultaat op Maat, Salto TV, Schijn je Lichtje op West, Spreeksteen TV, Stichting Welsaen, SouthEast, Summer Dance Forever, Sumter Projecten, Spring Films, Theatre Delta, Toto la Momposina, Openends Productions, Paradox-sal, Pelis Sin Medida, 2OneWorld, Yokoso

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?