Chantal Samson is coach en trainer met een stevige achtergrond in marketing en communicatie binnen zowel het bedrijfsleven als de semi-publieke sector. Chantal verzorgt de workshop  ‘Vitaal door mindfullness!‘ tijdens het jubileumevent ‘de Gelukkige Ondernemer’ van Bedrijvige Vrouwen op zondag 8 oktober 2017.

 

Wat doe je?

Ik richt me als coach en trainer van vrouwelijke ondernemers en (marketing)professionals op vitaliteit, mindfulness, talentontwikkeling en zingeving. Coachees komen bij mij voor loopbaan- en persoonlijke vraagstukken. Vaak gaat het over thema’s als Wat wil ik echt? Hoe vind ik meer rust? Hoe krijg ik meer energie? Hoe kan ik anderen beter overtuigen van mijn kwaliteiten? In mijn trainingen laat ik de deelnemers kennismaken met manieren om hun rust (mindfulness), hun energie en creativiteit te vergroten. Daarnaast begeleid ik organisaties bij strategieprocessen en communicatievraagstukken. Daarbij gaat het vaak net als in de coaching om het helder krijgen waar ze voor staan en het kijken waar ze naar toe willen.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben gaan ondernemen omdat mijn veelzijdigheid en brede interesse niet meer in een baan pasten. Ik heb allerlei interessante banen gehad binnen het marketing- en communicatievak, maar op een gegeven moment miste ik de ruimte om mijn eigen combinatie van activiteiten te maken en mijn persoonlijke talenten te benutten. Daarbij voelde ik een sterke behoefte om niet meer bij te dragen aan zakelijke doelen maar aan het welzijn van mensen.

Mijn drive als ondernemer is mensen in beweging brengen en laten floreren. Ik geniet er echt van om mensen te helpen met meer plezier, creativiteit en rust te kunnen werken en leven. De positieve reacties van de deelnemers aan mijn trainingen voelen echt als cadeautjes. Het geeft mij het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag aan een mooiere wereld.

 

Wie is je rolmodel?

Marja den Boer heeft me geïnspireerd. Zij heeft zich vanuit een achtergrond als consultant tot coach en trainer ontwikkeld en een paar hele mooie boeken geschreven, onder andere over veerkracht. Haar werk inspireerde mij om uit mijn comfortzone te stappen en voor mezelf te beginnen als coach en trainer. En stiekem heb ik ook de wens om een mooi boek te schrijven maar dat is nog een toekomstdroom.

 

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op wat ik beteken voor andere mensen door mijn open houding. Sinds de start van mijn bedrijf heb ik me gericht op het verbinden van mensen en het geven vanuit de gedachte dat als je open bent en geeft, er vanzelf ooit weer iets moois uit voort komt. Werken vanuit dat principe geeft me voldoening. Het heeft me hele mooie momenten opgeleverd en me verrijkt.

 

Wat was een tegenslag of moeilijk moment?

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen echte tegenslagen of moeilijke momenten gehad. Natuurlijk vind ik het wel spannend als ik opdrachten afrond en vraag ik me net als veel ondernemers soms af hoe het zal gaan met een volgende opdracht. Maar tot nu toe komen er steeds interessante projecten en leuke contacten met coaches op mijn pad. Daar voel ik me heel dankbaar voor en ik hoop natuurlijk dat het zo blijft.

 

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Ik wil mijn trainingsaanbod verder uitbreiden en ontwikkelen. En ik droom over het schrijven van een boek. Maar door die brede interesse heb ik zoveel verschillende ideeën voor een boek dat het me nog niet lukt om focus aan te brengen en het plan concreet op te pakken.

 

Heb je een tip voor andere Bedrijvige Vrouwen?

Ja, ik wil andere Bedrijvige Vrouwen meegeven dat ze in een eerste contact vooral open moeten staan voor het ontwikkelen van de relatie en niet te snel bezig moeten zijn met hun doelen of inhoudelijke aanbod. Door eerst echt aandacht te geven in het gesprek, vergroot je de gunfactor. Daarna is het makkelijker om de ander te enthousiasmeren of te overtuigen.

Verder wil ik mijn motto, een uitspraak die Jon Kabat Zinn deed in een gesprek met mij, delen, vooral met de startende Bedrijvige Vrouwen: If you follow your heart, the world will make room for you. In het begin vond ik het heel spannend om dat te geloven, maar het is echt zo. Dus geloof in jezelf, volg je hart en ga gewoon voor jouw droom!

 

Meer weten over het bedrijf van Chantal: https://www.samsonc8.nl/

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?