Fay probeert in de beperkingen geluksmomenten te creëren

In gesprek met Fay Abali, teamlid Bedrijvige Vrouwen en eigenaresse van kledingwinkel Sterrenstof 

 

Wat doe je?

Eigenaresse kledingwinkel en styliste.

 

Wat zijn jouw ervaringen als mens/ondernemer sinds de start van het coronavirus?

Het is een grote uitdaging om hier als ondernemend mens mee om te gaan. Dit heeft ook te maken met de grote onzekerheden die gepaard gaan met de coronatijd . Toen de eerste maatregelen werden aangekondigd was er veel onduidelijkheid over het virus en de impact die het zou hebben. Het is een uitdaging om in een onzekere tijd de juiste beslissingen te nemen. Wat kun je daadwerkelijk zelf doen om besmetting te voorkomen? Hoe zal het mijn bedrijf vergaan? Hoe lang red ik het met mijn financiële reserves? Deze coronacrisis staat voor mij vooral voor een heleboel vragen/ onzekerheden.

 

Hoe blijf je mentaal overeind?

Gelukkig ben ik van nature wel positief en vrolijk en probeer ik in de beperkingen geluksmomenten te creëren: wandelen, gesprekken met vrienden via zoom en relativerende stukken/boeken lezen. Het leven is tenslotte een reis in ervaringen, en dit is er ook een..wat mij ook wel hielp is proberen zoveel mogelijk dingen te blijven doen die ik normaal ook doe. Dus gewone tijd opstaan en dan werken enz.

 

Hoe blijf je in business?

Door mij te richten op herstel. Na het eerst even aangekeken te hebben in de winkel( geen klant meer te bekennen) heb ik besloten de winkel flink op te knappen. Ik ben flink aan het klussen geweest en de winkel ziet er een stuk beter uit waar ik veel positieve reacties op krijg. Dit helpt mij ook gemotiveerd te blijven. Ik ben met bepaalde restricties weer open en klanten beginnen weer te komen. Ik mail vaste klanten en zo hoop ik dat het aan gaat trekken.

 

Hoe kijk je als bedrijvige vrouw naar de rest van 2020 en de toekomst?

Dit seizoen zie ik zakelijk gezien als een verloren seizoen. Ik heb de hoop dat het vanaf september weer beter wordt. Ik denk dat mijn omzet dit hele jaar 2020 een stuk lager zal zijn. Ik kan minder mensen in de winkel ontvangen door de maatregelen en klanten zijn door alle onzekerheden voorzichtiger met aankopen. Ik denk dat het wel een tijd duurt voordat we weer kunnen leven zoals voor de coronacrisis.

 

Heb je tips/advies voor andere bedrijvige vrouwen?

Met nieuwe ogen kijken naar hoe je deze periode kunt gebruiken om veranderingen aan te brengen. Het is een mogelijkheid om te kijken of je de interactie met klanten anders kan doen. Kan je jouw bedrijf meer zichtbaar maken nu we allen zoveel online zijn? Maar bovenal ga niet bij de pakken neerzitten en richt je op herstel van je bedrijf.

 

Binnenkort start Bedrijvige Vrouwen met gratis ONLINE SPREEKUREN van deskundige businesscoaches voor vrouwelijke ondernemers/zzp’ers woonachtig en/of werkzaam in stadsdeel West. De spreekuren zijn bedoeld om vrouwelijke zelfstandigen gedurende de coronacrisis te versterken en ondersteunen  en te adviseren  bij mogelijke en/of noodzakelijke stappen om hun business boven water te houden, bij ondernemen in de vaak veeleisende thuissituatie en bij het vinden van oplossingen voor ad hoc problemen. Aanmelden via deze link.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?