Wat doe je?

Met mijn bedrijf SalesTAALent help ik ondernemers bij het binnenhalen en behouden van grote klanten in de zakelijke en persoonlijke dienstverlening. Dat doe ik vooral bij complexe offertetrajecten, zoals bij tenders en aanbestedingen. Bedrijven schakelen mij in voor het coördineren en beantwoorden van tenders en aanbestedingen of het inrichten van een tenderdesk. Ook train ik commerciële medewerkers en bidmanagers in het klantgericht schrijven van offertes. CSU Cleaning Services, Luba Uitzendbureau en Stichting MEE zijn voorbeelden van bedrijven die ik help bij het winnen van hun tenders en aanbestedingen. Daarnaast heb ik nog een andere passie: yoga.

Waarom ben je gaan ondernemen?

In de zomer van 2012 hoorde ik dat mijn functie als commercieel manager bij Luba Uitzendbureau ‘mogelijk’ kwam te vervallen. Dat zag ik meteen als een kans om me verder te ontplooien en te starten met mijn droom:  een eigen bedrijf.

Wie is je voorbeeld?

In ieder mens die ik ontmoet schuilt voor mij een inspirator. Uit ieder gesprek, zowel zakelijk als privé, haal ik ideeën, energie en/of leerpunten.

Waar ben je het meeste trots op?

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel op 2 januari 2013, een dag om nooit te vergeten. Op die dag kwam ook mijn website live. En ik opende een bankrekening, zodat ik diezelfde dag meteen mijn eerste facturen kon versturen naar de eerste klanten. Een droomstart!

Wat was een tegenslag?

Iedere tender of aanbesteding die mijn klant verliest is voor mij een teleurstelling. Zeker als het betekent dat mijn klant vervolgens daardoor personeel moet ontslaan. Dat doet me dan uiteraard wel wat. In iedere teleurstelling zit voor mij daartegenover ook groei. Ik evalueer de verloren tender of aanbesteding altijd met de aanbestedende dienst, waardoor ik weet wat ik (of mijn klant) de volgende keer beter kan doen. Van nature ben ik erg oplossings- en toekomstgericht. Je hoort mij bij een teleurstelling dan ook vaak zeggen: “Het is zoals het is” en ik kijk (met het geleerde) weer vooruit.

Wat wil je bereiken?

Mijn ambitie is van SalesTAALent een begrip te maken in Nederland. Een soort rolmodel in de wereld van tenders en aanbestedingen. En stiekem droom ik ook weleens over een boek.

Heb je een of een motto?

Groei en bloei

Maslow verwoorde het zo mooi:  “Je hebt iedere dag, ieder moment de keuze om een stap achteruit te zetten en te kiezen voor veiligheid, of je zet een stap vooruit en kiest voor groei.” Kortom: doe wat je leuk vindt, doe dat elke dag een beetje beter (of besteed het anders uit aan een ander die het beter kan) en geniet!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?