Helen blijft ondernemen tijdens de ‘coronaperiode’

In gesprek met Helen Sumter, eigenaresse van SumPro en oprichter van Bedrijvige Vrouwen.

 

Wat doe je?

Gedreven door mijn streven naar een wereld met meer spiegels voor mijn kinderen van 12 en 17 jaar probeer ik in mijn werkzaamheden mensen bewust te maken van hun eigen positie in de samenleving . Door dit bewustzijn te helpen creëren, hoop ik dat mensen elkaar meer gaan zien zoals  ze werkelijk zijn.

Samen met Dana Saxon, Zaire van Arkel en een team van betrokken freelancers en vrijwilligers enthousiasmeer ik kinderen, jongeren en volwassenen via Ancestors unKnown Nederland  te starten met een zoektocht naar hun eigen voorouders en familiegeschiedenis. Onze opdrachtgevers zijn scholen, universiteiten, hogescholen en culturele organisaties. Inmiddels hebben bijna 500 kinderen en jongeren deelgenomen  aan een programma en ca 100 volwassenen.

 

Sinds wanneer ben je zelfstandige?

Oktober 2006

 

Wat zijn jouw ervaringen als mens/ondernemer sinds de start van het corona-virus?

Ik heb zelf een paar weken gezondheidsklachten gehad. In mijn omgeving kwamen mensen voor met (ernstige) klachten. Mede daardoor relativeerde ik direct mogelijk verlies van opdrachten. Twee opdrachten werden gecanceld, een verplaatst. Een event moesten we verplaatsen naar het najaar. Maar we zijn tegelijkertijd online gestart om onze doelgroep(en) tegemoet te komen.  Iets waar we normaal misschien maanden over gedaan zouden hebben, lukte nu in een week tijd. Natuurlijk wel met aanloopproblemen. Ook voerden we nog offerte gesprekken met musea.

In het begin van de ‘ lockdown’  was ik soms erg moe en heb ik ook veel uitgerust. Daardoor nam ik de tijd voor dingen waar ik normaal niet aan toe kom. Zo deed ik bv. een online cursus. Wel  merkte ik een tijd lang dat mijn focus en productiviteit veel lager waren. En dan was er ook nog de uitdaging van het lesgeven aan mijn jongste dochter die een tijd lang dacht dat ze vakantie had.

 

Hoe blijf je mentaal overeind?

De situatie accepteren. Goed voor mezelf en mijn gezin zorgen samen met mijn man. Dat houdt voor ons o.m. in lekker en gezond koken.  En vooral goed blijven bewegen. Dit lukt steeds beter. Sinds afgelopen week gestart met een hardloopschema omdat ik de sportschool nu wel heel erg mis. Verder fietsen in de omgeving, tennissen of basketballen met onze dochters en wandelen.

 

Hoe blijf je in business?

Door eigenlijk te blijven ondernemen. Alleen de omstandigheden veranderen. Dus (opnieuw) kijken naar mijn doelgroep(en) en hun behoeften, en het aanbod en verdienmodel dar daarbij past. En dan zoals altijd het nieuwe aanbod testen en aanscherpen. Zo zijn we  bijvoorbeeld online gastlessen gaan aanbieden.

 

Heb je tips/advies voor andere bedrijvige vrouwen hoe om te gaan met dit soort onzekere situaties?

Kijk naar je kansen en vraag deskundig advies als je geen kansen ziet. Ik realiseer me ook dat het soms heel moeilijk is. Zelfs als je wel een soort van buffer hebt opgebouwd om snel en goed in te kunnen springen op kansen. Kansen die soms ook vragen om een nieuwe investering.

 

Bedrijvige Vrouwen heeft in 2020 met financiering van stadsdeel West gratis ONLINE SPREEKUREN georganiseerd met deskundige businesscoaches voor vrouwelijke ondernemers/zzp’ers woonachtig en/of werkzaam in stadsdeel West. De spreekuren zijn bedoeld om vrouwelijke zelfstandigen gedurende de coronacrisis te versterken en ondersteunen  en te adviseren  bij mogelijke en/of noodzakelijke stappen om hun business boven water te houden, bij ondernemen in de vaak veeleisende thuissituatie en bij het vinden van oplossingen voor ad hoc problemen.

 

In 2021 heeft Bedrijvige Vrouwen een BoostYourBusiness tijdens Corona traject georganiseerd voor 10 bedrijvige vrouwen.

Bedrijvige Vrouwen heeft met BoostYourBusiness bijgedragen aan versterking van vrouwelijke ondernemers en hun ondernemingen in Amsterdam West met als doel de weerbaarheid, overlevingskansen en levensvatbaarheid van de ondernemingen duurzaam te verhogen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?