Wat doe je?

Ik ben zelfstandig ondernemer, eigenaar van een trainingsbureau in Ethisch Leiderschap en Mentale weerbaarheid. Verder heb ik handleidingen geschreven over de relatie tussen Leiderschap en de Gunfactor en het creëren van je eigen leven: Plan B.

Daarnaast zit ik in de Raad van Toezicht van Nemo, van de MuseumNacht en ben ik voorzitter van de Vrienden van het StadsArchief. Voor advies, trainingen en coaching werk ik o.a. voor de politie eenheid Amsterdam, HvA, Loyens & Loeff, DPA Professionals en Holland Casino. Daarnaast geef ik gastcolleges Diversity & Inclusion bij het lectoraat Organizational Behaviour aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben gaan ondernemen omdat ik mij in dienstverband altijd heb verveeld. Ik had het gevoel dat slechts een deel van mijn potentieel werd benut en dat er via functioneringsgesprekken voornamelijk werd gestuurd op wat ik tekort kwam, de zogenaamde verbeterpunten. Het was nooit genoeg en wat je verder kon was meestal binnen een takenpakket niet relevant.

Wie is je voorbeeld?

Oprah Winfrey. Punt.

Waar ben je het meest trots op?

Ik vertel liever waar ik het meest dankbaar voor ben. Op mijn vermogen om mijzelf elke keer opnieuw uit te vinden en op mijn gave om opwaartse energie te genereren.

Wat was een tegenslag?

Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat ik slechts een radartje was in een sociaaleconomisch systeem. Dat ik was opgeleid en opgevoed om te functioneren in een productiesysteem en dat ik als beloning een salaris kreeg waarmee ik mij in materiële zin kon bevredigen. Ik was gereduceerd tot een Homo Economicus. Toen ik door doodnormale, maar ingrijpende ‘levens’-omstandigheden moeite had om binnen dit systeem te functioneren, werd ik zwaar gestraft. Aan mij, mijn opleiding en mijn inzet was niets veranderd, alleen mijn sociale waarde was even lager en daarmee mijn economische betekenis. Als je even geen baan hebt, of een stapje terug moet doen dan ben je binnen ons stelsel minder waard. Door sociale druk worden veel mensen erg onzeker of krijgen een minderwaardigheidscomplex. Ik was zeer verontwaardigd en kwam tot de bijzondere ontdekking dat economische waarde door velen wordt verward met waardigheid.

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Ik droom niet, ik creëer. Ik leef mijn werk door elke dag het maximale van mijzelf te geven. Ik heb niet het streven om iets te bereiken, het gebeurt gewoon omdat ik zeer veel waardering krijg voor wat ik doe. Dat schenkt voldoening en creëert flow, het maximale dat je in leven kunt bereiken. Nu ik dit opschrijf denk ik dat het antwoord op de vraag is: voldoening en plezier.

Heb je een tip voor andere Bedrijvige Vrouwen?

Creëer je eigen leven!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?