“Worden wie je bent is een levenslange reis, en de mooiste die je kunt maken”

Wat doe je?

Ik heb een bedrijf voor organisatieontwikkeling en coaching: Charis. Ik begeleid mensen en organisaties, die verstrikt zijn geraakt in structuren, systemen of verwachtingen van anderen, naar meer vrijheid en werken vanuit de bedoeling. De uiteindelijke bedoeling van mijn werk is gelukkige mensen in gelukkige organisaties.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben mijn carrière gestart als marktonderzoeker bij TNS NIPO. Dat vond ik ontzettend leuk werk, maar ik bleef zoeken naar wat ik nu echt graag wilde doen. In 2007 las ik de eerste editie van het tijdschrift LOF en daarin stond een interview met een dame van 50+ die werkte als coach, boeken schreef en diverse lezingen gaf. Dat verhaal raakte me enorm en ik wist ineens: dat is mijn vak. Sinds dat inzicht ben ik gaan werken aan mijn huidige vak om in 2011 mijn baan op te kunnen zeggen. Gezien je moeilijk aan een baan komt als coach/trainer ben ik noodgedwongen gaan ondernemen.

Wie is je voorbeeld?

Mensen die heel congruent zijn, en echt samenvallen met wat ze doen, inspireren mij. Op dit moment ben ik bijzonder geïnspireerd door vrije denkers als Wouter ’t Hart (die Verdraaide Organisaties scheef) over zijn visie op organisaties en de stand-up filosoof Martijn Aslander. Beide heren geven een totaal nieuwe en tikje rebelse blik op de wereld waarin we leven. Ik word daar blij van.

Waar ben je het meest trots op?

De eerste twee jaar waren buitengewoon spannend, zowel qua financiën als vakinhoudelijk. Ik heb me vaak onzeker gevoeld en ook bang dat ik het niet zou redden. Na 1,5 jaar ging mijn bedrijf echt goed lopen. En daar ben ik ontzettend trots op. En ik ben er trots op dat ik mijn eigen werkinvulling heb gecreëerd en dat ik daarmee echt iets kan betekenen voor anderen.

Heb je wel eens een flinke tegenslag gehad met het ondernemen?

Op het financiële dieptepunt begaf mijn oude auto het. Ik heb staan huilen naast de snelweg, want zonder auto kon ik niet werken. Mijn vader heeft me toen geld geleend voor een andere auto. En met die auto kwam ik een maand later in een kettingbotsing terecht: total loss. Uiteindelijk is het goed gekomen met de verzekering.

“Zorg goed voor je netwerk, het is cruciaal voor je zakelijke succes”

Wat is je droom?

Mijn droom is om echt het verschil te gaan maken in organisaties. Ik denk dat het anders moet en kan. Met respect voor wat er al is, en het aanwakkeren van verlangen voor wat er zou kunnen zijn. Door steeds weer de vraag te stellen wat ook alweer precies de bedoeling is van wat we doen. Organisaties waar de relatie tussen klant en professional centraal staat. Organisaties waarin mensen zich vrij kunnen bewegen in het uitoefenen van hun vak.

 

Heb je een tip voor andere Bedrijvige Vrouwen?

Houd vol, geloof in jezelf en werk keihard aan je zelfvertrouwen en zichtbaarheid. En zorg goed voor je netwerk, het is cruciaal voor je zakelijke succes. Behandel iedereen, en echt iedereen, die je tegenkomt met respect en aandacht, hij of zij kan je volgende cliënt of ambassadeur zijn.

En houd voor ogen, juist als het moeilijk is en je je onzeker voelt: ‘iemand kan alleen je zelfrespect afnemen als jij het hem geeft.’ (Ghandi)

Jildou verzorgt tijdens het jubileumevent ‘de Gelukkig Ondernemer’ de workshop ‘Lastige klanten bestaan niet.’

Wanneer: 2 juli 2017

Waar: Openbare Bibliotheek Amsterdam

Jildou is actief teamlid van Bedrijvige Vrouwen en dagvoorzitter van het Bedrijvige Vrouwen Werkt event.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?