Wat doe je?

In 2011 ben ik gestart als freelancer in de modebranche. Van het ontwerpen van lingerie, accessoires en ondermode, tot aan de volledige styling voor fotoshoots. Ik omschrijf mezelf als ondernemend, vastberaden, zelfstandig en vooral niet bang voor uitdagingen. Een aantal jaar geleden heb ik een switch gemaakt van de modebranche naar de informatiebranche.  Ik heb de opleiding Informatie & Media gevolgd en ben in 2013 gestart met het bedrijf Dime- data is me. Door tegenvallende technische vooruitgang ambieer ik nu om mij (tijdelijk) aan te sluiten bij bedrijven.
Mijn energie haal ik uit het werken aan innovatieve en nog op te bouwen concepten. Ik vind het leuk om zelfstandig aan projecten te werken, maar zeker ook in teamverband. Ik kenmerk mij door een directe, oplossingsgerichte en proactieve werkwijze.

 

Sinds wanneer ben je zelfstandige?

2011

 

Wat zijn jouw ervaringen sinds de start van het coronavirus?

Ik heb besloten een locatie onafhankelijke ondernemer te worden. Dit betekent dat ik zelf kies waar ik werk, op  een locatie bij het strand, in een resort ergens in de bergen, of in een vliegtuig op kilometers hoogte. Een balans vinden tussen reizen en werken – twee dingen die ook bijdragen aan mijn geluk.
Tijdens het reizen vind ik het prettig om mij rustig van de ene locatie naar de volgende te verplaatsen. Ongemerkt, waarbij ik de tijd neem om aan projecten te werken en het ook niet ten koste van het werk gaat.

Tijdens de corona-periode heeft mijn droom wel even stil gelegen. Van de een op het andere moment stond ik met mijn koffers weer in Nederland, zonder werk en zonder een huis. Dit vroeg wel even om een flexibele instelling. Ik ben toch weer vijf maanden in dienst gegaan om stabiliteit op te bouwen en zodra ik dit had, ben ik weer gaan freelancen. Uiteindelijk heeft het virus mij ‘business-wise’ veel gebracht, omdat bedrijven nu weten dat werken op afstand prima te doen is!

Hoe blijf je mentaal overeind?

Ik vind niets leuker dan om elke dag te ondernemen en nieuwe dingen te leren. Als ik ergens in geloof, zal ik er ook volledig voor gaan.  Op ontdekking gaan, het avontuur aangaan, leren van verschillende culturen en dicht bij de natuur zijn elementen die mij overeind houden. Hoe diep je soms ook even kan zitten, door dicht bij jezelf te zijn, blijf je luisteren naar je eigen lichaam en geest. Ook doe ik aan yoga en wandel ik veel, juist tussen het werken door!

Hoe blijf je in business?

Ik laat mij inspireren door andere ondernemers. Zo heb ik een business coach, zoek ik vaak andere ondernemende dames op, doe ik vrijwilligerswerk en probeer ik startende ondernemers te inspireren. Daarnaast ben ik mij in de loop der jaren ook gaan beseffen dat je niet altijd in business kán zijn. En door dat te accepteren en te omarmen, kom je sterker uit. Af en toe jezelf de ruimte geven om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen of juist tot bezinning te komen, zorgt ervoor dat je na die periode juist energieker bent!

Hoe kijk je als bedrijvige vrouw naar de toekomst?

Organisaties staan niet altijd open voor inhuurkrachten op externe locaties. Kun je de freelancer vertrouwen? Is het mogelijk om de freelancer regelmatig te spreken? Hier zijn oplossingen voor. Ik wil andere ondernemers inspireren om hetzelfde te voelen qua vrijheid. Of  je nu werkt vanuit een vaste  locatie  of vanuit steeds wisselende locaties (in het buitenland). Werken wanneer jij gemotiveerd bent, waardoor je efficiënter kan werken in plaats van meegaan in de bedrijfscultuur van de klant.

Heb je tips/advies voor andere bedrijvige vrouwen?

Blijf dicht bij jouw eigen talent en voer jouw activiteiten uit op de momenten dat jij je daar het beste bij voelt. Voel je vrij in wanneer jij het werk uitvoert. Zo denk ik dat werk en privé in balans blijven en je niet oververmoeid raakt.

Wil jij ook in gesprek met Bedrijvige Vrouwen. Neem dan even de tijd om onze vragen te beantwoorden. Wij kijken uit naar jouw antwoorden.

 

Meer over het bedrijf van Mariska

 

Een locatie onafhankelijke ondernemer is iemand die zijn of haar geld verdient op een manier waarbij de werk-locatie onbelangrijk is. Het werk kan simpelweg vanaf overal ter wereld uitgevoerd worden (vaak wel alleen als er internet is). Je kunt dus bijvoorbeeld werken en reizen op hetzelfde moment.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?