Wat doe je?

Samen met mijn man run ik ons restaurant Ivo’s Kitchen. Mijn man is kok en hij is verantwoordelijk voor de keuken en het personeel. Mijn taak is organisatie, communicatie, marketing en administratieve zaken.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben geboren in een socialistisch land (voormalig Joegoslavië), waar alle bedrijven van de staat waren. Het ondernemen werd in de kiem gesmoord. Toch voelde ik een kleine ondernemer in mijzelf. Ik bewandelde de weg die voor mij de enige vanzelfsprekende was: de school afmaken en dan gaan studeren.

Wie is je voorbeeld/rolmodel (heb je die?)

Ik weet niet of ik echt een rolmodel heb, maar ik denk dat ik mijn ondernemende genen van mijn vader geërfd heb. En ondanks het feit dat wij zo vaak ruzie met elkaar hadden in het verleden, besef ik me dat ik heel erg op hem lijk en dat ik mijn avontuurlijke en ondernemende van hem heb. Ik heb veel van hem geleerd.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest ben ik trots op mijn dochter en natuurlijk op mijn man. Mijn dochter, hoe gek dat ook klinkt, heeft mij / ons heel veel steun en begrip gegeven. En ik wist niet dat een 8 jarige kind daartoe in staat is. Dus, daarom ben ik het meest trots op haar.

Wat was een tegenslag/moeilijk moment? (had je die)

Het moeilijkste moment was toch het moment dat ik klaar was met het ondernemingsplan en dat naar de verschillende banken ging opsturen. Wij werden door alle banken afgewezen (stuk of 5). Maar daarom komt meteen het mooiste moment en dat is het moment dat vrienden aanboden om geld aan ons te lenen. Dat geeft je zoveel energie, als je weet dat er veel mensen achter je staan en in je geloven.

Wat is je droom? wat wil je bereiken?

Mijn droom is dat Ivo’s Kitchen een druk bezocht restaurant wordt, waar de leuke mensen komen die ons eten en onze gastvrijheid waarderen. Wij willen ook vanuit Ivo’s kitchen een aantal workshops organiseren voor kinderen en ouders. Op een leuke en interactieve manier gaan de ouders en kinderen kennis maken met een gezond maar ook lekker en snel te bereiden eten. Het kind is dan Chef en de ouders zijn de hulpjes. Als mij lukt om dit op een breder niveau te doen dan is mijn missie geslaagd.

Heb je een tip voor andere Bedrijvige vrouwen? (of een motto)

Klinkt misschien cliché maar het enige wat ik kan meegeven aan andere is dat ze in zichzelf moeten geloven. Als je achter je ideeën staat en gelooft in wat je doet, ondanks wat de andere mensen zeggen, dan komt het goed. Soms lijkt het in het begin een onmogelijke missie maar uiteindelijk komt het allemaal op zijn pootjes. Dus doorgaan.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?