Jildou is best geschrokken hoeveel impact het coronavirus had op haar en haar gezin

In gesprek met Jildou Oostenbrug, teamlid Bedrijvige Vrouwen en eigenaresse van een coachingsbedrijf

 

Wat doe je?

Ik heb een coachingbedrijf en werk als trainer.

 

Wat zijn jouw ervaringen als mens/ondernemer sinds de start van het coronavirus?

Ik was lekker aan het werken met een volle agenda toen het coronavirus kwam. Ik ben er best van geschrokken hoeveel impact de maatregelen direct hadden. Zelf ben ik ziek geweest, waardoor ik zeker 4 weken niet heb gewerkt. Op zich was dat  een goede timing, want alles lag ineens stil. Mijn man zat van “altijd werken” als muzikant ineens full-time thuis en ik ben zeker 75% van mijn klussen verloren. Alle trainingen werden stuk voor stuk afgelast. Een commerciële opdrachtgever waar ik maandelijks voor train cancelde heel 2020. Coaching liep uiteindelijk wel door met strenge maatregelen.

 

Hoe blijf je mentaal overeind?

Ik werk al langer bewust aan rustiger en “zachter” werken en leven, dus kon me nu ook snel aanpassen. Een dag moest ik huilen, omdat alles me aanvloog: verlies van inkomen met twee ondernemers, zorgen over de toekomst en een zoon die examen moest doen. We hebben onze uitgaven direct op minimaal gezet en hebben gelukkig een buffertje. Mentaal blijf ik oke door te focussen op wat wél kan en veel tijd te besteden aan mijn hobby’s, zoals pottenbakken en koken. Ik heb een moestuin opgezet en zuurdesembrood leren bakken.

 

Hoe blijf je in business?

Ik heb pro-actief al mijn klanten benaderd met mijn corona maatregelen op mijn kantoor. Gelukkig had ik veel coachtrajecten lopen. Ik heb een paar online gedaan. Ook heb ik nog een lezing en een training online gegeven. Daarvoor moest ik zowel Zoom als Teams snel beheersen. Voor Zoom heb ik een korte cursus gevolgd. En ik heb besloten om NIET online verder te gaan. Dat geeft ook rust. Ik ben niet nieuwe business gaan zoeken, dat voelde te onrustig om me ineens extra te profileren (online). Mijn bedrijf loopt goed, dus focus ik elke dag weer op vertrouwen en ontspanning daarin.

 

Hoe kijk je als bedrijvige vrouw naar de rest van 2020 en de toekomst?

Ook met vertrouwen, al moet ik daar soms extra moeite voor doen. De zomermaanden heb ik altijd nauwelijks werk, dus deze zomer is echt mager qua inkomen in ons huishouden. Ik blijf me focussen op coaching en ga me extra profileren op het onderwijs. Daar werk ik al jaren heel veel en met heel veel plezier, dus het is tijd om dat ook terug te laten komen in mijn marketing/profilering. Ik had in maart als een plan gemaakt met een marketeer, maar voel nu pas weer wat ondernemers-energie terugkomen. Ik heb echt maanden op standje “uit” gestaan.

 

Heb je tips/advies voor andere bedrijvige vrouwen?

Blijf vooral trouw aan je kern-kracht en kwaliteit als ondernemer. Ga geen paniekvoetbal spelen, maar neem de tijd om te onderzoeken wat echt bij je past en probeer dat wat op te rekken. Zo houd je goede energie. Vraag hulp aan mede ondernemers om te sparren over nieuwe plannen en strategieën om jezelf te profileren. En bedenk: een kopje koffie drinken met een collega of een betaalde opdrachtgever bellen om bij te kletsen is óók profileren.

 

Binnenkort start Bedrijvige Vrouwen met gratis ONLINE SPREEKUREN van deskundige businesscoaches voor vrouwelijke ondernemers/zzp’ers woonachtig en/of werkzaam in stadsdeel West. De spreekuren zijn bedoeld om vrouwelijke zelfstandigen gedurende de coronacrisis te versterken en ondersteunen  en te adviseren  bij mogelijke en/of noodzakelijke stappen om hun business boven water te houden, bij ondernemen in de vaak veeleisende thuissituatie en bij het vinden van oplossingen voor ad hoc problemen. Aanmelden via deze link.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?