copyright Kim de Looper

Wat doe je?

Ik ben een Virtual Professional en bied ondersteuning op het gebied van online communicatie: websites (maken, onderhouden, tweaken), sociale media, mailings, beeld- en videobewerking. Je kunt me ook inschakelen voor bijvoorbeeld het vormgeven van documenten (presentaties, rapporten, marketingmaterialen, formulieren), notuleren, meelezen/corrigeren van teksten, transcriberen van interviews, uitzoekwerk.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Door gebrek aan geld voor cursussen op het gebied van webontwikkeling startte ik in 2014 met het online platform kan jij voor mij. Zo kon ik in de praktijk leren en van de vrijwillige donaties van vraagstellers kon ik in korte tijd een training WordPress volgen. In 2015 verloor ik door een reorganisatie mijn baan en ben ik mijn onderneming gaan professionaliseren. Min of meer noodgedwongen dus, maar toch heel blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb veel geleerd, veel mensen – en mezelf – leren kennen en m’n broek op kunnen houden gedurende de ‘werkloze’ periode. Ik heb inmiddels een parttime baan gevonden via een klant en kan dus doorgaan met mijn onderneming, naast de zekerheid van een vast inkomen.

 

Wie is je voorbeeld/rolmodel?

Ik laat me door veel vrouwen inspireren. De een is bewonderenswaardig zakelijk, de ander staat zo fijn ‘care free’ en met lef in het leven, iemand kan geweldig schrijven/filmen/fotograferen, een ander weet mensen bij elkaar te brengen en een heel netwerk op te zetten. Ik kan zo een heel rijtje namen noemen maar dan doe ik teveel mensen tekort.

 

Waar ben je het meeste trots op?

Dat mijn ‘hobby-projectje’ nu een echte onderneming is, dat ik sinds de lancering van mijn website kanjijvoormij.nl nog geen week zonder klus heb gezeten, en dat ik na anderhalf jaar van twijfelen (kan ik het wel, wat als het mislukt, hoe moet dat nou met belastingen/verzekeringen etc. etc.) toch de stap heb durven zetten. Ik heb in het begin veel op vrijwillige basis gewerkt, maar daar pluk ik nu de vruchten van.

 

Wat was een moeilijk moment?

Soms moet ik onderkennen dat mijn vakkennis tekort schiet. Dan weet ik precies wat de klant wil (bereiken) maar kan ik daar niet voldoende in ondersteunen. Ik vind dat dan moeilijk om toe te geven, aan de klant maar met name aan mezelf.

 

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Als ik groot droom zie ik kan jij voor mij als groot online platform van virtual professionals, waar elke ondernemer willekeurig welke ondersteuningsvraag kan stellen. Deze platforms bestaan al wel, met name in Amerika maar ook steeds meer in Nederland. Ik ben er echter niet het type voor om zoiets te gaan ondernemen, dus ik houd het bij een eenvrouwszaak en zoek waar nodig samenwerking met andere Bedrijvige Vrouwen.

 

Wat is je motto?
Misschien de gevleugelde uitspraak van mijn vader: ‘Laat het maar gebeuren’.

 

Meer over het bedrijf van Liesbeth.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?