Marie-Louise runt MLB galerie: een galerie waar kunstenaars tegen een aantrekkelijk tarief hun kunst kunnen laten zien en (leren) verkopen. Marie-Louise  is een van de vier bedrijvige vrouwen die samen met Bedrijvige Vrouwen de netwerktour ‘Kunst in bedrijf’ op zondag 21 januari 2018  organiseert.

 

Wat doe je?

Ik run MLB galerie als onderdeel van MLB projectmanagent en advies. Ik richt me op stedelijke vernieuwing en daarin het organiseren van een goede sociaal economische combinatie van “stenen” en “sociaal”. In het revitaliseren van wijken speelt kunst een grote rol.

Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk (nu Stadsdorp Postjesbuurt), mantelzorg en zit in besturen.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Voordat ik MLB begon, was ik wethouder in de Baarsjes 1990-1997. Na het wethouderschap wilde ik daarmee verder en besloot het initiatiefrijke en visionaire, het lobbyen op het snijvlak van bestuur en politiek, in een eigen bedrijf te gaan voortzetten.

Aanleiding waren de kunstenaars die tegen me zeiden (wethouder Kunst in die tijd) dat je in Amsterdam niet in een galerie binnenkwam, dat galeriehouders je portfolio niet eens wilde bekijken en dat er veel te veel geld werd gevraagd voor kunstwerken waardoor niemand er eentje kon kopen.

 

Wie is je voorbeeld/rolmodel 

Op wethoudersgebied m.n. het behoud van de 20-40 gordel waren Louis Genet en Edzard Luursema wel een voorbeeld. Ook de vrouwelijke architecten die daarin toen werkten (Marina Roozenbeek, Fenna Oorthuys, Marlies Römer) waren voorbeelden van doorzettingsvermogen, participatie heldinnen die al puzzelend belangen van bewoners,corporaties, politici konden verwezenlijken. Superknap.

 

Waar ben je het meeste trots op?

Ik denk op de shifts die ik gemaakt heb ik mijn leven, waardoor ik heb gedaan en doe waar ik goed in ben, wat ik heel leuk vind. Dat ik dingen uit probeer en daarin wat bereik.

Ik ben trots op de galerie en op de grote samenwerkingen die ik in Amsterdam mee heb mogen ontwikkelen op gebied van aanpak van zogenaamde achterstandswijken. Het is erg leuk om dan met miljoenen te stoeien.

 

Wat was een moeilijk moment? 

Klinkt raar, maar de beslissing om uit de politiek te gaan.

 

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Ik ben nu 68 en zou het fijn vinden om de galerie te hebben tot dat ik 75 ben.

Op de kortere termijn wil ik kostendekkender exploiteren. In de galerie ook kunstcadeautjes gaan verkopen is daarom een droom waarmee ik bezig ben.

 

Wat is je motto?

Kunst maakt blij, daarom kunst voor elk budget.

 

 

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?