Marjon Leek runt  samen met Suzy van Schaik het Tassenatelier, een van haar meer bekende tassen die zij ontwerpen heeft is de Tulptas. Marjon  is een van de vier bedrijvige vrouwen die samen met Bedrijvige Vrouwen de netwerktour ‘Kunst in bedrijf’ op zondag 21 januari 2018  organiseert.

 

Wat doe je?

Ik ontwerp en maak leren tassen in allerlei soorten en maten, waaronder de Tulptassen. Daarnaast maak ik tassen van surfzeilen uit de jaren ’80.

 

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Vijftien jaar geleden, kreeg ik steeds meer behoefte om een ‘eigen’ product te maken. Tot die tijd werkte ik als kostuumontwerpster/ maakster voor theater en dansgroepen. Het roer heb ik langzaam omgegooid en ben ik de Tassenopleiding in Nieuwegein gaan doen. Vanaf 2005 ben ik het label MarjonLeek/Baglady gestart.

 

 

Wie is je voorbeeld/rolmodel?

Verschillende mensen hebben me geïnspireerd om mijn hart te volgen. Toen ik net begonnen was met mijn bedrijf, ontmoette ik iemand die ook ambachtelijk tassenontwerpster was en zij heeft bij mij het vuur extra aangewakkerd.

 

 

Waar ben je het meeste trots op?

Ik ben trots op mijn Tulptassen. Ik heb veel tassen via het Tassenmuseum Hendrikje verkocht aan toeristen en andere bezoekers. Ik vind het leuk dat mijn tassen zo de hele wereld over gaan.

 

 

Wat was een moeilijk moment? 

Een maand geleden werd plotseling de huur van ons atelier/winkel opgezegd. Ik heb het nu erg druk. Naast het lesgeven bij de Meesteropleiding Coupeur (2 à 3 dagen per week), ben ik aan het  opruimen, uitruimen, sorteren, weggooien, wegbrengen, uitverkopen….én zoeken naar een nieuwe plek! Alhoewel het me veel stress geeft zit er ook een positieve kant aan. Het lijkt me heerlijk om uiteindelijk met véél minder spullen op een nieuwe plek te starten.

 

 

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Mijn droom voor dit moment is het vinden van een mooie werkplek met een etalage, liefst in deze buurt, samen met mijn collega Suzy.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?