Naraisa Mac-Intosch is eigenaresse van Day Made espresso bar & galerie. Goede, eerlijke koffie in combinatie met mooie kunst maken van Day Made een koffiebar waar je een keer binnen moet zijn geweest ook als je niet van koffie houdt.

 

Wat doe je?

Ik zet vijf dagen in de week heerlijke en eerlijke koffie voor de buurtbewoners van Amsterdam Oud- West in mijn onderneming Day made espresso bar & galerie. Ik combineer hier twee passies, koffie en kunst. Om het kwartaal wissel ik van kunstenaar die de zaak voorziet van zijn of haar kunstwerken. 

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Om te investeren in mijn toekomst en die van onze zoon. Vanaf kleins af aan voel ik me thuis in de commerciële dienstverlening. Heb dan ook veel bijbaantjes naast m’n studie gedaan binnen die sector. Mijn vriend was straatartiest op het Leidseplein. Samen hebben we zes jaar geleden zijn droom gerealiseerd om wise kid tattoo & gallery te openen. Vijf jaar later openende hij een tweede zaak.

 

Op kantoor miste ik het plezier en directe resultaat van mijn inzet. Iets wat ik wel bij m’n partner zag. Hij vroeg me waar ik nou echt gelukkig van werd en adviseerde me om dicht bij mezelf te blijven. Ik stel graag mensen op hun gemak en al helemaal in combinatie met koffie van hoge kwaliteit. Ben toen bij een toonaangevende espressobar gaan werken. En dat, dat was een bevestiging van mijn droom. Dankjewel koffiesalon!

 

Wie is je voorbeeld/rolmodel?

Mijn lieve oma. Georgine Acton. Zij is de enige en eerste zwarte vrouwelijke Commissaris van Politie in Nederland én Europa. Super streng, rechtvaardig en ontzettend lief voor mij.

 

Waar ben je het meeste trots op?

Onze zoon en m’n doorzettingsvermogen.

 

Wat was een moeilijk moment?

Om leiding te geven aan voormalige collega’s. Mijn kracht is tegelijkertijd ook mijn zwakte, soms ben ik te lief. Daar werk ik aan 😉

 

Wat is je droom? Wat wil je bereiken?

Ik droom ervan een succesvolle onderneming te hebben en over vijf jaar uit te kunnen breiden.

 

Wat is je motto?

Wie alles geeft verliest helemaal niets.

 

Meer weten over Day made en Naraisa

Parool

Westkrant

Facebook

Instagram

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?