Go Girl Ghana ondersteunt meisjes en hun communities om hen langer op school te houden. Maar we hebben jouw hulp nodig! Doneer op onze crowdfunding pagina en help ons met het bereiken van 9000 meisjes in 10 communities in twee jaar tijd. Jouw donatie betekent dat wij verandering kunnen faciliteren  in & met de communities. Dit zal het mogelijk maken dat meer meisjes naar school kunnen gaan, en hun dromen kunnen volgen. Deel ons verhaal met zoveel mogelijk mensen zodat we in de toekomst het leven van nog meer meisjes kunnen raken!

 

Oprichtster

Mijn naam is Leonie. Als de oprichtster van Go Girl Ghana, wil ik jullie graag meer over Ghanese meisjes vertellen.

Het begon voor mij allemaal in 2008 toen ik naar Ghana vertrok als vrijwillig lerares Engels. Ik werd verliefd op het land en op de mensen. Maar het werd me ook snel duidelijk wat voor plek meisjes op het platteland van Ghana hebben.

In Ghana gaat maar 1 op de 4 meisjes naar de middelbare school.

 

Waarom?

  • Omdat van een meisje verwacht wordt dat ze 28 uur per week meehelpt in de huishouding
  • Omdat 1 op de 5 meisjes als kind al getrouwd.
  • Vanwege het toenemend aantal tienerzwangerschappen.

Als een meisje zeven jaar scholing krijgt, trouwt ze gemiddeld vier jaar later en krijgt ze minder kinderen. Dat is de reden dat Go Girl Ghana is opgericht. Ik geloof in deze meisjes. In hun ongelooflijke kracht en potentie om een beter leven voor zichzelf en hun community te creëren.

 

Wat wil Go Girl Ghana?

Mijn team en ik willen verandering faciliteren door het opstarten van meisjesgroepen om de meisjes in hun eigen kracht te laten staan en hun dromen te volgen. Daarnaast zullen wij communities te steunen zodat zij zelf de verantwoordelijkheid nemen van het probleem en dus meer meisjes naar school te sturen. In 2 jaar tijd willen wij 9000 meisjes bereiken en een betere toekomst realiseren voor hun en hun community.

 

www.facebook.com/GoGirlGhana

www.instagram.com/GoGirlGhana

www.twitter.com/GoGirlGhana

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?