Bedrijvige Vrouwen vindt, verbindt en versterkt vrouwelijke zelfstandigen die woonachtig of werkzaam zijn in Amsterdam. Vier jaar geleden zijn we

gestart met 10 vrouwen in West en inmiddels zijn meer dan 1700 vrouwelijke zelfstandigenuit heel Amsterdam aan Bedrijvige Vrouwen verbonden.
Binnen deze groep ontmoeten we ook regelmatig zelfstandige vrouwen die [1]niet-economisch zelfstandig zijn.

In het meest gunstige geval zijn zij voor hun inkomen (deels) afhankelijk van iemand anders, zoals een partner of familie. Deze afhankelijkheid maakt vrouwen financieel kwetsbaar. Zij zijn minder goed in staat financiële tegenslagen op te vangen. Ook kunnen zij in financiële problemen komen bij levens-gebeurtenissen als scheiding, overlijden van de partner, arbeidsongeschiktheid en pensionering.

Bedrijvige Vrouwen *

Bedrijvige Vrouwen is dé netwerkorganisatie voor [2]vrouwelijke ondernemers in Amsterdam. We netwerken met als doel, onszelf, maar ook elkaar te verbinden en te versterken in vakvrouwschap en business. Dat doen wij door het organiseren van workshops, thema- en netwerkbijeenkomsten en (commerciële) samenwerking. Ook organiseren wij sinds dit jaar trainingen voor vrouwen die serieuze dromen/plannen hebben om een eigen bedrijf te starten (zie bijlage).

Financiële kwetsbaarheid

Zelfs vrouwen die jaren lang economisch zelfstandig waren, kunnen een flinke deuk oplopen waar het hun zelfvertrouwen betreft. Hierdoor zien vrouwen soms niet eens meer wat ze allemaal in huis hebben.

Ook wordt het moeilijk om het geld, de energie en de inspiratie te blijven vinden om te blijven doen wat zo belangrijk is als zelfstandige.  Je sociale en professionele netwerk onderhouden en uitbreiden wordt immers steeds moeilijker als je enerzijds weinig te verteren hebt, en anderzijds in een negatieve spiraal terecht komt.

Bedrijvige Vrouwen Verbindt en Versterkt *
Bedrijvige Vrouwen heeft de professionele kennis, de ervaringskennis, het netwerk en de community om economisch kwetsbare zelfstandige vrouwen te versterken door:

  • het bieden van een platform om zichzelf en hun bedrijf zichtbaar te maken.
  • de vrouwen weer bewust te maken van hun eigen kwaliteiten en vaardigheden
  • zelfstandige vrouwen in een kwetsbare positie in contact te brengen met zelfstandige vrouwen in een ‘goede’ positie.
  • de vrouwen weer in zichzelf te laten geloven.
  • de drempel om het professionele netwerk te benuttenweg te nemen.
  • uitwisseling van good en bad practices met andere bedrijvige vrouwen, dit is nuttig voor elke ondernemer.
  • indien daar behoefte aan is een passende mentor te zoeken voor vrouwen.
  • mogelijkheid om 24 uur per dag vragen te stellen aan andere vrouwelijke ondernemers in de online community waar inmiddels meer dan 1700 bedrijvige vrouwen aan deelnemen.
  • het bieden van een specifiek vrouwelijke netwerk omdat mannen en vrouwen een heel verschillende kijk op de bedrijfswereld hebben.

[1] Minder verdienen dan 900 euro netto per maand

[2] Startende en gevestigde onderneemsters

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?