We’ve Lost Dancing…
maar ik vond mezelf terug!

Het is de winter van 2021. De wereld staat stil. Ik sta stil. Ik voel me leeg, zonder energie, alleen in mijn coronabubbel… De dagen glijden langzaam en monotoon voorbij. Ik mis de inspirerende en warme momenten met mijn vrienden en familie, met collega’s, met onbekenden op straat.

En dan opeens een vonkje, tijdens een stille disco in de duinen. Dit voelt goed. Muziek, buiten bewegen met anderen en vooral ook weer in contact met mezelf. Een verloren gewaand gevoel van geluk. De warme voorjaarszon ontdooit mijn bevroren ziel. Ik voel weer energie door mijn lichaam stromen. Dat gevoel van Oh ja… dat was er ook nog! 😅 Herkenning, opluchting, blijdschap. Thuiskomen.

En dan weet ik het: ik wil dit ook! Ik wil ook leren mixen. Een nieuwe uitdaging aangaan. Iets doen waar ik zelf blij van word. En waarin ik via muziek mensen kan verbinden. Met zichzelf en met elkaar. Het lijkt te simpel, zo voor de hand liggend. En toch heb ik het nooit gezien. Waarom heb ik dit niet eerder gezien…

Ik voel me opgewonden als een klein kind dat bijna jarig is en schiet gelijk in de actiestand. Ik koop een DJ-mixer, volg online een dj-cursus en verslind alle tutorials op YouTube om te leren dj-en. Uren, dagen, nachten ben ik aan het graven naar goede muziek. Leer ik hoe je nummers aan elkaar mixt (of eigenlijk: hoe je dit juist niet moet doen…) Ik vind het echt heel moeilijk en al dat technische gedoe met vastlopende laptops, externe harde schijven, speciale software, live streaming versus sets opnemen… Pfffff… Steeds weer drie stappen vooruit en twee terug.

Op een koude maar zonnige dag in maart, nu een jaar geleden, hak ik de knoop door. Na wekenlang dralen en twijfelen. Ik klik op de verstuur-knop en bestel daarmee 16 koptelefoons en een draadloos zendertje. Ga ik het nu echt doen? Durf ik het aan om straks mijn eerste set met anderen te delen? Van slaapkamer-dj naar buiten, de wijde wereld in. En kan dat eigenlijk wel, samen buiten dansen tijdens de lockdown?

15 lieve vrienden en bekenden geven gehoor aan mijn oproep om mee te dansen bij de try-out. En er volgen nog twee danssessies, want ze zijn enthousiast en ook anderen willen het uitproberen. Heel veel meer sessies met magische sunsets in de Houthavens. Soms wel twee keer per week! Op blote voeten dansen in de wind op het strand van IJburg. Een Ibiza-vibe met buurtbewoners op het strand van Muiden. Een Back-to-Business-borrel voor collega’s van een uitgeverij. Dansen op een Sweet 60 Party in de woonkeuken. Verbroederen, sisterhood en reconnected!

We’ve Lost Dancing… chantte Marea verontrustend in onze headsets. Maar ik vond mezelf terug in 2021: DEEJAYNE werd geboren. Klaar om te werken in verbinding met mezelf!

 

Jane Poerwoatmodjo bezocht in oktober 2021 ons allereerste BV Cafe dat we sinds de lockdowns weer organiseerden. En  zij deelde dit verhaal met ons. Wij zagen direct een match met ons jubileumjaar en organiseerden einde maart een succesvol BV Spring Cafe ontstond.

Zondag 25 september as.  sluiten we het jubileum ‘De Ontspannen Ondernemer ‘  dansend af met Jane ofwel Deejayne voor wie wil.

 

Wil jij ook deelnemen? Bestel nu een van de laatste kaartjes via deze link.

Meer weten over de ondernemer Jane

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?