Op zondag 25 september 2022 vierde het Amsterdamse Bedrijvige Vrouwen netwerk haar 10-jarige bestaan met het thema: “De ontspannen ondernemer”. Het thema was onder meer geïnspireerd op de afgelopen Corona periode. Met de vraag: hoe blijf je ontspannen ondernemen in lastige tijden?

In de vroege middag ging het event van start op een locatie die het persoonlijke karakter van het netwerk onderschrijft: het event vond namelijk plaats bij een van de Bedrijvige Vrouwen in huis.

Opening

Nadat de ruim 50 deelnemers binnen waren, heette Helen Sumter, de oprichter van het netwerk iedereen welkom. Haar kernboodschap was dat Bedrijvige Vrouwen er voor de ondernemende vrouwen is en dat het netwerk is gebouwd op luisteren naar elkaars behoeften.  En  indien passend  bij de missie ook luisteren naar de behoeften van vrouwen op wie het netwerk een aantrekkingskracht had.  En daarop inspelen middels activiteiten zoals bijvoorbeeld het Back2Business coachingstraject voor vrouwen die stappen willen zetten richting eigen bedrijf. En dat het meedoen aan de activiteiten de beste manier is om te ontdekken of Bedrijvige Vrouwen ook voor jou werkt.

Een deel van de activiteiten van Bedrijvige Vrouwen wordt gesteund door Stadsdeel West. Het was dan ook zeer welkom dat Fenna Ulichki, de stadsdeelvoorzitter van stadsdeel West aanwezig was om het event officieel te openen. Fenna sprak bevlogen over het belang van het actief voeren van een vrouwenagenda binnen de gemeente. Ze gaf aan de veerkracht van vrouwen te bewonderen, die volgens haar juist zichtbaar(der) werd tijdens Corona.

Inspiratie Ondernemerspanel

Jildou Oostenbrug (een van de actieve leden van Bedrijvige Vrouwen) pakte daarna het stokje over, om het woord te geven aan een drietal vrouwen, over hoe zij tijdens de door velen als lastig ervaren Corona periode, toch ontspannen bleven ondernemen. Alle drie vrouwen zijn een voorbeeld van het creatief vinden van nieuwe wegen om hun onderneming staande te houden tijdens deze lastige periode. Elke vrouw vertelde kort haar persoonlijke verhaal over hoe ze dit heeft aangepakt en gaf een persoonlijke tip.

Rabea Ben Salah (eigenaar Espresso Yourself) zocht de rust om dicht bij zichzelf te blijven en vast te houden aan de koers die ze had uitgezet. Marjet Wullink (eigenaar Minimalist Marketing) gaf een hele praktische tip om ontspannen te blijven: start de dag nooit voor 10 uur. Joan Windzak (eigenaresse van EduCulture Store) is veel gaan lezen, wandelen en schrijven (The Artist Way). Hierdoor kon ze haar emoties een uitweg geven en meer ontspannen met de situatie omgaan. Ook had ze eindelijk tijd om een aantal educatieve producten te ontwikkelen voor scholen.

Workshops

De middag ging verder met een aanbod van mooie workshops in twee rondes.

In ronde 1  kwamen de  onderwerpen financien, diversiteit en voeding aan bod; drie onderwerpen die mits goed aangepakt elk op eigen wijze bij  dragen aan een (meer) ontspannen ondernemerschap.  Ruth-Sival-Groenveld (eigenaar van ORG Account & Belastingadviseur) ging in op de zakelijke afwegingen die je moet maken als je je eenvrouwszaak wil omzetten in een BV. Astrid Echteld (eigenaar Joeroké) verzorgde een inspirerende workshop over diversiteit. De vrouwen deelden onder Astrids deskundige begeleiding ervaringen en verhalen aangaande diversiteit. Bianca Cronie (eigenaar van The Health Collab) ging op een luchtige manier in op de uitdagingen die de vrouwen tijdens het drukke ondernemerschap ervaren. Zij gaf toepasbare tips en advies over gezonde voedingsproducten passend bij de vrouwen.

In ronde 2 was het tijd voor sales,  stylingadvies en tijdsurfen. Chiara Spruit, Linda Abrams en Frederike Dekkers

Linda Abrams (eigenaar van LinCompany) stond in haar mini salesworkshop onder meer stil bij  hoe je op een gemakkelijke manier jouw (toekomstige) klanten kunt verleiden zaken met jou te doen. En Frederike Dekkers (eigenaar (Artist’s Way Amsterdam) zette de deelnemers in haar workshop Tijdsurfen ook aan het werk om actief in groepjes na te denken over anders omgaan met tijd en werken met minder stress en meer voldoening. Met opdrachten die ze direct in de praktijk van hun ondernemerschap kunnen toepassen. En Chiara Spruit (eigenaar van Indiaan in je kast) ging samen met de vrouwen op zoek naar de kledingkast die bij hun leven past. Sommige deelnemers waren zo enthousiast dat ze bij thuiskomst direct het geleerde van Chiara toepasten op hun kledingkast.

Waarzegster, Pilates, Mini Fotoshoot en Silent Disco

Gedurende de jubileumdag konden bezoekers ook:

  • hun “fictieve” zakelijke toekomst laten voorspellen in een consult bij de waarzegSter.
  • een prachtige zakelijke foto laten maken bij fotograaf Anke van der Meer
  • Pilatestips voor geest en lijf ontvangen in een luchtige sessie met Yvonne Lesser (Rise Stronger)

En na het enorme succes van onze netwerkborrel eind maart kunnen we iedereen weer blij maken met een Silent Dansje aan het einde van de dag met de charmante DeeJayne Disco!!

Reacties van vrouwen

Workshop Chiara Spruit, Eigenheid in ondernemerschap, en hoe vertaal je dat naar outfits?

“Was echt een super inspirerende workshop. Gelijk thuis mijn kast overhoop gehaald en de pieces geselecteerd die echt bij mij horen: meJane en DeeJayne. Favoriete kledingstukken geverfd voor een frisse vibe en een stapeltje voor de BBV kledingruil die zeker gaat komen.”

Jane

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?