Aantrekkingskracht van vrouwelijk ondernemerschap

Bedrijvige Vrouwen wordt sinds haar start regelmatig geconfronteerd met vragen van vrouwen die voor zichzelf willen beginnen. Hoogopgeleide en minder opgeleide vrouwen, vrouwen met veel of weinig werkervaring, werkloze vrouwen, vrouwen die informeel al ondernemen etc. Kennelijk heeft het vrouwelijk ondernemerschap een grote aantrekkingskracht op andere vrouwen die ondernemender of ondernemer willen worden. De reguliere instellingen blijken soms te ver van de belevingswereld van de vrouwelijke ondernemers in spé af te liggen.

Het zichtbaar worden van voorbeelden van vrouwelijke ondernemers in hun omgeving werkt  ook enthousiasmerend. Ze zien daden en geen woorden en willen graag in contact komen met en leren van vrouwelijke ondernemers. Voor sommige vrouwen is dit contact een allereerste stap in de richting van groei, niet per se richting ondernemerschap. Het werkt emanciperend.

 

Training

In februari en maart 2017 heeft Bedrijvige Vrouwen een aantal vrouwen van het GildeLab getraind om suksesvol te leren communiceren en onderhandelen met klanten. De training werd verzorgd door teamlid van Bedrijvige Vrouwen Jildou Oostenbrug. Jildou is erkend coach en trainster.

Het GildeLab bouwt in West aan een makers-community en productieplek op het gebied van textiel- bewerking. Het brengt ontwerpers en makers bij elkaar, die kennis willen delen en samenwerkingsverbanden aan willen gaan.

 

Back-to-Business

In week 43  start Bedrijvige Vrouwen  een Back-to-Business coaching/trainingstraject -op- maat toegesneden op de vrouwelijke doelgroep waarbij potentiele ondernemers worden getraind of gecoacht over de ins en outs van het ondernemerschap.  Basis- en startpunt van het traject is de uitgebreide intake.  Herin komen o.a. achtergrond, ervaringen, wensen, behoeften, dromen, doelstellingen en ambities ter sprake. Op basis van intake worden de inhoud van het individuele traject en de leerdoelen vastgesteld. Deelnemers (v) worden begeleid en getraind door professionele (vrouwelijke) coaches en mentoren met grote affiniteit met de doelgroep.

 

Beoogde resultaten

Na afloop van het traject:

  • heb je een realistische kijk op zelfstandig ondernemen en wat dat van je vraagt;
  • heb je inzicht in je potentiele markt;
  • heb je kennis van het vinden en binden van klanten;
  • heb je kennis opgedaan van verschillende manieren om je producten beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de klant;
  • ben je in het bezit van een ‘roadmap’ om hun ondernemersdoelstelling te realiseren.

 

Meedoen? Mail ons in een paar zinnen jouw wens en vraag meer informatie aan via info@bedrijvigevrouwen.nl

 

Testimonial GildeLab

Dag Jildou,

Bedankt voor alles.  Mijn vrijwilligers waren erg blij met deze cursus. We hebben er veel van opgestoken en ook de manier waarop je de kennis overdraagt is erg prettig. ”

Dag Bedrijvige Vrouwen

De training is erg goed bevallen. We zijn erg blij met de persoonlijke inzet van Jildou.

 

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?