Verhoog je gunfactor

Waarom lopen bij de ene ondernemer de opdrachten binnen, terwijl een ander constant actief acquisitie moet doen? Waarom krijgt bij gelijke kwaliteit de één de opdracht en de ander niet? De gunfactor is een

belangrijke asset die jou als ondernemer veel voordeel oplevert. Je hebt het of je hebt het niet? Misschien, maar als je het niet hebt, dan kun je zorgen dat je het krijgt. Astrid Elburg legt in de workshop Je gunfactor verhogen uit waar het hem in zit.

Eerst kun je jezelf afvragen hoe het andersom werkt: wanneer gun jij iemand iets? Wat zijn kwaliteiten van anderen die maken dat je met diegene  wilt samenwerken? Iemand moet vertrouwen wekken, je moet bijna vanzelf geloven dat hij of zij de opdracht aan kan, zonder dat je hiervoor hard “bewijs” hebt. Een bepaald zelfvertrouwen, zonder dat het arrogant wordt. Maar ook uitstraling en humor worden genoemd.

De gunfactor is net als de X-factor iets waar je moeilijk je vinger op kunt leggen. Maar als je er over nadenkt, is wel te traceren waar het hem in zit. Om vertrouwen uit te stralen naar de ander, moet het vertrouwen eerst in jezelf zitten. Plezier in je werk uitstralen, kun je pas als je plezier in je werk hebt. Doen alsof werkt niet: als je niet jezelf bent in je rol, kom je niet ontspannen over, en daar prikken mensen doorheen.

Wie je tegenover je hebt speelt natuurlijk ook een belangrijke rol: jouw persoonlijkheid en kwaliteit moet matchen met die van de ander. Als dat niet matcht en je krijgt de opdracht niet, is dat uiteindelijk ook beter voor jezelf. Dan passen jij en de opdracht/opdrachtgever niet bij elkaar.

De gunfactor heeft dus veel te maken met het jezelf zijn, in balans zijn. Astrid illustreert dit met een model waarin aspecten zoals intellect, spiritualiteit en fysieke kracht gelijke waarde hebben. Je gunfactor verhogen is zo een holistische benadering van het ondernemerschap: aandacht schenken en investeren in alle aspecten van het mens zijn, zodat je een heel mens bent. Dan ben je in balans, en kun je het vertrouwen uitstralen dat ook echt in je zit.

 

Verslag van de workshop Je gunfactor verhogen tijdens het Bedrijvige Vrouwen Werkt! Event op 27 november 2015

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?