In een wereld waar het ondernemerschap nog steeds versmelt met mannen, beginnen niet alle vrouwen zomaar een eigen bedrijf.

Men wordt niet als onderneemster geboren, men wordt het. Soms weet je weliswaar niet anders doordat je bent opgegroeid in een ondernemersfamilie en  als jong meisje al mee moest helpen. Tien vrouwen hebben tijdens Back2Business de afgelopen maanden  allemaal hun eigen reis richting zelfstandig ondernemerschap afgelegd. Een persoonlijke reis waarin elke vrouw in overleg met Bedrijvige Vrouwen een aantal realistische doelen heeft opgesteld waar aan gewerkt zou worden. Een zeer diverse groep van vrouwen  in meerdere opzichten: leeftijd, ervaring, herkomst, zelfvertrouwen etc.

 

Iedereen weet dat je leert met vallen en opstaan – met ondernemen is dat niet anders.

De doelen verschilden van ‘met schrijven mijn geld verdienen’, ‘een uitgeverij starten’ tot ‘een buurtonderneming beginnen. Alle vrouwen hadden een bepaald resultaat voor ogen toen ze Bedrijvige Vrouwen benaderden om mee te doen aan Back2Businsess. Met alle vrouwen is een persoonlijk plan van aanpak opgesteld en door middel van training, coaching, netwerken en/of het schrijven van plannen heeft elke vrouw gewerkt aan het verwezenlijken van die doelen. Iedereen weet dat je leert met vallen en opstaan – met ondernemen is dat niet anders.  Soms komt het leven er ook (even) tussen. Maar belangrijk is dat de vrouwen geleerd hebben en in de toekomst leren van de dingen die niet direct voorspoedig gaan.

 

Veelbelovende resultaten

De voorlopige resultaten van Back2Business zijn veelbelovend. Twee vrouwen hebben door middel van een zelf geschreven plan geld gekregen om te starten met hun (business)idee. Vijf vrouwen durven de stap te wagen hun uitkering op te zeggen. Twee vrouwen zijn nog bezig hun plan verder vorm te geven en een vrouw lijkt toch voor de zekerheid van een betaalde baan te kiezen.

Behalve aan kennis en inspiratie hebben vrouwen eveneens gewerkt aan hun zelfvertrouwen. Ze hebben geleerd (weer) in zichzelf en hun competenties te geloven. Verborgen talenten en kwaliteiten werden zichtbaar gemaakt en geactiveerd. Sommige vrouwen leerden weer in zichzelf en in hun eigen kunnen geloven.  Voor een aantal vrouwen is het volledige Back2Business traject noodzakelijk om te werken aan een op groei gerichte mindset

 

Inmiddels sta ik door de begeleiding veel sterker in mijn schoenen

Ik heb de begeleiding in het Back2Business-programma als zeer adequaat en productief  ervaren. Door deze begeleiding heb ik een businessplan geschreven voor de buurt onderneming die ik voor ogen heb. Het was hard werken maar de effecten zijn daar. Inmiddels sta ik door de begeleiding veel sterker in mijn schoenen. Dit uit zich in het binnenhalen van optredens voor mijn band, het vooruitzicht op tussenschoolse activiteiten schooljaar 2017/2019, aanbod voor kooklessen en empowermentactiviteiten.”

Een deelneemster

 

Zonder jullie coaching zou ik deze stap nooit durven zetten

Ik ben zo blij dat ik mee doe met het Back2Business traject. Meteen na het intakegesprek met jullie twee zag mijn wereld er anders uit. Voor het eerst sinds jaren durf ik weer te dromen van de mogelijkheid om mijn eigen geld te verdienen. Ik ben dezelfde week begonnen met marktonderzoek en heb verschillende mensen uit mijn omgeving verteld dat ik voor mezelf ga beginnen. Ik realiseer me nu ook pas dat ik eigenlijk heel veel ook al vrijwillig doe. Zonder jullie coaching zou ik deze stap nooit durven zetten

Een deelneemster

 

Het Back2Business team bestond uit Helen Sumter (coordinator). Jildou Oostenbrug (trainer/coach), Rabea Ben Salah (trainer/coach) en Stephen Deul (trainer/ coach). Verschillende bedrijvige vrouwen uit het netwerk leverden een bijdrage om de deelnemers meer inzicht te geven wat ondernemen in de praktijk inhoudt.
Meer weten over Back2Business?
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?