Verhalensalon: Ondernemen is…

Bedrijvige Vrouwen verzorgt de Verhalensalon om vrouwen kennis te laten maken met ondernemen via de verhalen en ervaringen van gevestigde vrouwelijke ondernemers. Door vrouwelijke ondernemers uit te nodigen om hun persoonlijke ervaringen met ondernemen te delen, en te horen hoe zij hobbels en uitdagingen die op hun pad kwamen overwonnen, krijgen bezoekers van de Verhalensalon een exclusief kijkje in de keuken van vrouwelijk ondernemen. Op deze manier doen vrouwen die overwegen om zelf te ondernemen bruikbare tips en adviezen op van vrouwen die eerder de stap namen om te ondernemen. Tijdens de verhalensalon is er ruim de gelegenheid voor deelnemers aan de verhalensalon om vragen te stellen aan de gevestigde ondernemers en dilemma´s, uitdagingen en ervaringen voor te leggen en uit te wisselen aan de groep.

 

Enkele tips en adviezen die gedeeld werden door vrouwelijke ondernemers in de Verhalensalon: Ondernemen is… op vrijdag 27 november jl.

 

  • Als je besluit te gaan ondernemen, ga er dan helemaal voor, doe het niet half.
  • Zorg dat je een duidelijke focus hebt, zodat mensen goed weten welke producten en diensten jij in de aanbieding hebt. Heb je twee verschillende peilers, maak dan liever twee verschillende websites dan dat je het in 1 website aanbiedt.
  • Zorg dat je een financiële buffer hebt als je begint met ondernemen. Dan kun je nog even vooruit en kun je jouw bedrijf langzaam opbouwen.
  • Blijf in beweging, sta niet stil. Bij een bedrijf moet je voortdurend met nieuwe ideeën komen en vooruitlopen op wat je hierna zult gaan doen. En beweging ontmoet altijd beweging! Het maakt dat klanten zien, of eraan herinnerd worden waar je mee bezig bent.
  • Zie in alles een kans of een mogelijkheid. Netwerken kan altijd en overal, ook op het schoolplein van je kind of in de supermarkt!
  • Ondernemen kan 24/7 doorgaan – moet bij sommige branches altijd doorgaan. Maar als dat niet bij je past, zoek dan naar een bedrijfsvorm die jou in staat stelt een goede balans te creeren tussen ondernemen en jouw eigen leven. Af en toe vakantie nemen van je bedrijf en er even tussenuit gaan kan je helpen jouw batterij weer op te laden, maar jouw bedrijf moet zich daar wel voor lenen…

 

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?