Bedrijvige Vrouwen traint en coacht vrouwen richting eigen bedrijf.

Stadsdeel West gelooft net als Bedrijvige Vrouwen in de kracht van vrouwelijk ondernemerschap. Bedrijvige Vrouwen biedt tien vrouwen die al langer overwegen om een eigen bedrijf te beginnen, maar vanwege allerlei  hobbels in het leven de kracht en het vertrouwen ‘tijdelijk’ zijn verloren, een verkort ondernemersprogramma op-maat aan,  ontwikkeld door Bedrijvige Vrouwen. In een wereld waar het ondernemerschap nog steeds versmelt met mannen, beginnen niet alle vrouwen zomaar een eigen bedrijf.  Men wordt niet als onderneemster geboren, men wordt het. Soms weet je weliswaar niet anders doordat je bent opgegroeid in een ondernemersfamilie en  als jong meisje al mee moest helpen. Doel van het programma is om de vrouwen flinke stappen richting de eigen ondernemersambitie te brengen.

 

Bedrijvige Vrouwen stimuleert de ondernemingsgeest

Bedrijvige Vrouwen bestaat uit vrouwen die hun eigen werk gecreëerd hebben en/of vrouwen die hun eigen onderneming hebben opgestart. Sinds haar oprichting wordt Bedrijvige Vrouwen steeds vaker benaderd door vrouwen die  van een eigen bedrijf dromen. Uit een Belgisch onderzoek naar vrouwelijk ondernemerschap blijkt dat voorbeelden die veel overeenkomsten vertonen met de vrouwen in kwestie,  de ondernemingsgeest- en roeping onder vrouwen kunnen stimuleren.  De rol van het voorbeeld is in meer dan een opzicht belangrijk.” Het moet de weg wijzen, het verlangen opwekken,  hindernissen wegnemen, geruststellen, aanzetten tot het overtreffen van zichzelf en het aanleren van het vak vergemakkelijken.”

 

Dat doet Bedrijvige Vrouwen leert de ervaring van de afgelopen vijf jaar. Juist die combinatie van netwerken en sparren met gevestigde vrouwelijke ondernemers en mogelijke training  en/of coaching die uitgaat van de individuele behoeften van de vrouwen door  professionele bedrijvige coaches uit het netwerk spreekt de vrouwen bijzonder aan. Bedrijvige Vrouwen helpt de vrouwen ook inzichtelijk maken welke algemene kennis die nodig is om een bedrijf te beginnen en hoe  en op welke wijze zij deze eigen kunnen maken. Een ondernemer moet natuurlijk over heel wat andere kennis beschikken buiten goede kennis van de eigen sector.

 

 

Kick-Off Back-2-Business

Volgende week is de formele Kick-Off van het Back2Business ‘traject’ van Bedrijvige Vrouwen. Tien vrouwen mogen mee doen met het Back-2-Business programma. Er zijn uitgebreide gesprekken gevoerd met deze vrouwen en voor een aantal vrouwen  is al helder welke stappen richting eigen bedrijf ze in het drie maanden durende individuele programma kunnen zetten. Het thema van deze  eerste groepsbijeenkomst is ‘Juridische rechtsvormen’.

Dit verkorte programma- op-maat wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van stadsdeel West en een flink aantal vrijwillige uren van deskundige bedrijvige vrouwen en een bedrijvige man.

 

Wordt vervolgd!

Ook interesse om volgend jaar deel te nemen aan dit programma, stuur even een kort mailtje wie je bent en waarom je zou willen deelnemen aan een dergelijk programma.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?