Voor de één smaakt rijst naar thuiskomen, voor de ander juist naar avontuur. En wat appelmoes is voor de één, is aardappel voor de ander. De startbijeenkomst ven bedrijvige Vrouwen Nieuw West begint met een smaak die een herinnering oproept. Een mooie manier om even te kijken naar de persoon achter de ondernemer.

Divers

Er was veel animo voor de netwerkbijeenkomst in het popup kantoor aan het Mercatorplein, geleidt door kunstenares en kok Lina Issa. Met vrouwen met een Surinaamse, Nederlandse ,Antilliaanse, Marokkaanse en Indonesische achtergrond uit verschillende disciplines zoals advocatuur, communicatie, vormgeving, kunst of management, was de bijeenkomst (bijna) even divers als het stadsdeel zelf.

Verbinden

Aan de hand van een voorwerp of beeld vertelde ieder over haar drijfveren en ambities. Waarom gaat een -naar eigen zeggen oerlelijk -beeldje toch weer met elke verhuizing van werkplek mee? Hoe kan een CD de aanleiding zijn voor een nieuwe carrière? Hoe is één houten ketting het begin van een grote, wekelijkse bazaar? In deze startbijeenkomst Nieuw West krijgen de 17 aanwezige vrouwelijke ondernemers in korte tijd een goed beeld van elkaars bedrijf en daarmee: wat kunnen we voor elkaar betekenen. De “workshop” verbindt en legt een basis voor wat een actieve en dynamische groep Bedrijvige Vrouwen Nieuw West moet gaan worden. Met zo veel enthousiasme van deze Bedrijvige dames hebben wij daar alle vertrouwen in! Ben je ook een vrouwelijke ondernemer of zzp-er en woon of werk je in Nieuw West? Schrijf je in als Bedrijvige Vrouw op deze website en wordt lid van de facebookgroep BV Nieuw West.

Bedankt voor een hele fijne, bijzonder vormgegeven middag met inspirerende vrouwen. Ik wens jou en de andere ladies heel veel succes met het Netwerk.

Maria Cuartas y de Marchena, Hoofd Burgerschap en Diversiteit Gemeente Amsterdam

Ik vond het een leuke en inspirerende bijeenkomst gisteren. Bijzonder al die persoonlijke verhalen bij elkaar. Ik denk / help graag mee / enthousiasmeer mee / bied expertise; het lijkt me mooi als dit ook in Nieuw-West van de grond komt. Dus als jullie om de tafel gaan zitten, schuif ik graag aan.

Femke Brand, tekstschrijver

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?