Acquisitietips

Linda Abrams helpt anderen zich persoonlijk te profileren en verder te ontwikkelen in het (werkende) leven. Dit door opdrachten en klanten te verwerven en/of door verbindingen en samenwerkingen te zoeken. Haar bedrijf heet LinCompany, hiernaast is ze partner bij Zij Onderneemt, dat zich richt op vrouwelijke ondernemers. Linda geeft een aantal nuttige acquisitietips:

 

Linda: Als ondernemer ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor wat je verdient. En om geld te verdienen heb je klanten nodig. En dus moet je acquisitie doen; klanten en opdrachten verwerven. Dit kun je grofweg op 3 manieren doen; warm, lauw of koud.

 

Koude acquisitie.

Koude acquisitie is de lastigste vorm en bijna iedereen heeft hier moeite mee (zelf ervaren sales managers). Toch kan het je bedrijf en jezelf een boost en kick geven qua ondernemerschap, zeker als het je uiteindelijk iets oplevert. Het is een kwestie van durven en doen. Een paar tips om het zo leuk mogelijk te houden;

  1. Bereid je altijd voor door het bedrijf en de contactpersoon vooraf te googelen. Op deze manier kun je een kapstok of haakje vinden om te bellen. Vooraf een brief of mail sturen kan ook als kapstok dienen.
  2. Probeer nooit iets te verkopen aan de telefoon, maar zet in op het maken van een afspraak. Pas dan kun je echt je verhaal vertellen en de dialoog aangaan.
  3. Leer omgaan met het woordje ‘nee’, want deze ga je heel vaak horen. Het hoort erbij. 1 op de 50 zegt ‘ja’. Als je je hier van te voren op instelt, is de teleurstelling bij het eerste belletje een stuk kleiner.
  4. Degene aan de andere kant van de lijn heeft geen idee wie jij bent. Het helpt om vrij snel te zeggen dat je zelfstandig ondernemer bent, zo weet de ander dat je niet vanuit een call center belt en wel degelijk weet waarover je het hebt.
  5. Donderdag ochtend 8.15 uur is de beste dag en tijd om te bellen. De dag is nog niet echt van start, de secretaresse is nog niet gearriveerd en je contactpersoon is fris en fruitig.

 

LinCompany

tel. 06 – 13 98 23 27
email info (@) lincompany.nl

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?