Chiara Spruit helpt  anderen de wereld jouw mooiste kant te zien. Ze winkelt met jou in je eigen kledingkast. Hoe duurzaam! Ze kijkt samen met jou of je kleding weergeeft wie je bent en wil zijn. Haar bedrijf heet Indiaan in je kast. Chiara geeft een tip hoe je jezelf als bedrijvige vrouw kunt blijven ontwikkelen.

 

Als je eenmaal bent gestart met ondernemen, of al even bezig bent en het loopt goed, is het verleidelijk om achterover te gaan leunen. Maar ondertussen verandert de wereld, ook in jouw vakgebied. Daarom moet je jezelf blijven ontwikkelen en blijven leren.

 

Zeven tips over hoe je niet stil blijft staan:

 

1. Zoek evenementen op die te maken hebben met wat je doet. Denk dan aan tentoonstellingen in musea, lezingen in de bibliotheek, Pakhuis de Zwijger of debatten in de Rode Hoed of De Balie. Of bezoek beurzen of congressen die raken aan jouw vakgebied.

2. Sluit je aan bij netwerkgroepen, zoals Bedrijvige vrouwen, of andere Meet-ups, waar je ondernemers tegenkomt.

3. Neem contact op met ondernemers die hetzelfde doen als jij. Bel ze op, ga koffie met ze drinken en wissel ervaringen uit. Stel vooral heel veel vragen. Bereid je wel goed voor!

4. Kijk online wat er gebeurt binnen jouw vakgebied, op Linkedin, maar volg ook blogs en platforms.

5. Volg van tijd tot tijd  een cursus en volg goeroes op jouw vakgebied.

6. Omring jezelf met vakliteratuur. Maak er een gewoonte van een keer per maand een boekenwinkel in te duiken en koop wat goede boeken. Word lid van een (online) magazine.

7. En als laatste is het belangrijk elk jaar de balans op te maken: wat werkt voor jou en wat niet. Je kunt dan doorgaan of uitbreiden met datgene wat je iets heeft opgeleverd en afsluiten of veranderen wat je niks heeft gebracht.

 

Indiaan in je kast

tel. 06 21 83 85 43

e-mail: chiara@indiaaninjekast.nl

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?