Jenny Koch is Financial Life Planner en helpt je jouw dromen helder en haalbaar te maken. Haar werkwijze helpt je om duidelijk te krijgen wat voor jouw echt belangrijk is in het leven. Het geeft je de energie om te doen wat je altijd al hebt willen doen of om dingen anders te gaan doen. In haar trajecten is zowel aandacht voor werk, privé, zingeving en financiën.

Woensdag 27 juni 2018 start haar workshop Geld & Emotie.

 

Tip 2 Wees je bewust van je financiële mindset.

“A business is a repeatable process that makes money. Everything else is a hobby”. Een uitspraak van Paul Freet die voor mij de kern weergeeft van het ondernemen.

Als ondernemer creëer en lever je iets van waarde wat andere mensen nodig hebben of willen hebben tegen een prijs die men bereid is te betalen. Dit doe je op een manier die voldoet aan de behoefte en verwachtingen van de klant zodat je voldoende winst maakt en het de moeite waard is om door te gaan.

 

Als ondernemer is het dan ook ontzettend belangrijk om je bewust te zijn van je financiële mindset. Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar jouw financiële mindset is bepalend voor het succes van jouw bedrijf.

 

Zo ontmoet ik ondernemers die expert zijn in hun vakgebied, maar wie het niet lukt voldoende inkomsten te genereren. Maar ook ontmoet ik ZZP-ers die veel winst maken, maar aan het einde van de maand een tekort hebben of hun verplichtingen richting de belastingdienst niet kunnen voldoen.

 

Dit zijn stuk voor stuk slimme ondernemers die heel goed weten welke financiële acties gewenst zijn. Toch lukt het hen niet, hieraan te voldoen. Dit heeft alles te maken hun financieel kernverhaal, zoals ik dat noem.

 

Je financieel kernverhaal is het geheel van onbewuste en diepgewortelde gedachten en gevoelens over geld. De basis hiervan wordt al gelegd in je vroege jeugd. Overtuigingen als ‘geld is complex’, ‘geld is de wortel van al het kwaad’ of ‘het leven is te kort om mij druk te maken over geld’ kunnen aanleiding zijn dat je het als lastig ervaart om een financieel gezond bedrijf te runnen of op te bouwen. Misschien vraag je een te lage prijs voor je producten of diensten of geef je teveel gratis weg.

 

Inzicht in jouw geldovertuigingen

Als je inzicht hebt in jouw geldovertuigingen, ontstaat de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Het kan hierbij helpen om te sparren met ondernemers die hun business totaal anders aanpakken of een voorbeeld voor je zijn. Ga met hen in gesprek, wat is hun visie en welke overtuigingen helpen hen om een succesvolle ondernemer te zijn?

Op deze manier bepaal jij je financiële mindset en financiële resultaten!

 

Flow Life Planning

www.flowlifeplanning.nl

e-mail: jenny@flowlifeplanning.nl

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?