Jenny Koch is Financial Life Planner en helpt je jouw dromen helder en haalbaar te maken. Haar werkwijze helpt je om duidelijk te krijgen wat voor jouw echt belangrijk is in het leven. Het geeft je de energie om te doen wat je altijd al hebt willen doen of om dingen anders te gaan doen. In haar trajecten is zowel aandacht voor werk, privé, zingeving en financiën.

Binnenkort geeft ze een workshop Geld & Emotie.

 

Tip 1:

Zorg voor helderheid en focus

Het woord doel of plan schrikt veel mensen af. Want stel dat ik het niet haal, heb ik dan gefaald? En daarnaast, is het niet heel erg saai om nu al te weten hoe de komende jaren eruit komen te zien?

Ikzelf geloof niet dat het leven te plannen is. Sommige dingen overkomen je en niet alles is maakbaar. Toch ben ik als Financial Life Planner een groot voorstander van het opstellen van een (Business) Life Plan en het stellen van doelen.

Het geeft je helderheid en focus. Door jouw ideale bedrijf te visualiseren, alle details in te kleuren, te voelen en te beleven, kun je je droom omzetten in een helder doel. Dit doel kun je opdelen in verschillende thema’s zoals financiën, duurzaamheid, maar bijvoorbeeld ook persoonlijke ontwikkeling.

 

Doelstellingen

Als je doelstellingen helder zijn en aansluiten bij je essentie, worden je innerlijke drijfveren ‘aan’ gezet doordat je weet wat het je oplevert als je je doelen hebt gerealiseerd. Het geeft je de drive en energie de benodigde acties te ondernemen, ook als deze buiten je comfortzone liggen.

Om je doelstellingen te realiseren is het van belang je focus te houden. Bepaal daarom per doelstelling wat nodig is om dit doel te behalen. Stel hiervoor een actieplan op. Wees hierbij realistisch en houd rekening met de beschikbare tijd die je hebt.  Als je dit klaar hebt, kun je jezelf elke dag de volgende vraag stellen:

 

Wat ga ik vandaag doen om mijn doelstelling te realiseren?

Persoonlijk helpt me dit enorm om mijn focus te houden. Doordat ik elke ochtend opnieuw bepaal welke acties ik die dag onderneem om mijn bedrijfsdoelstelling te behalen, voorkom ik uitstelgedrag. Ook zorgt het ervoor dat ik de activiteiten die ik minder leuk vind of buiten mijn comfortzone liggen, uitvoer. Simpelweg omdat ik weet wat het mij oplevert als ik als mijn doelstelling haal. Dit geeft energie om ook de andere acties op te pakken.

 

En dan nog iets anders, vergeet niet dat jij je bedrijf bent! Gaat het met jou goed en zit je lekker in je vel, dan zie je dit terug in je bedrijf. Zorg daarom niet alleen goed voor je bedrijf, maar ook voor jezelf. Verdeel je aandacht. Stel daarom niet alleen doelen op voor je bedrijf op, maar ook privé.

 

 

Flow Life Planning

www.flowlifeplanning.nl

e-mail: jenny@flowlifeplanning.nl

 

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?