Op het programma van de ontspannen ondernemer

zondag 25 september 2022– 10 jarig jubileum Bedrijvige Vrouwen

.Inspiratie Ondernemers Panel

We zijn blij dat bedrijvige vrouwen Rabea Ben Salah , Joan Windzak en Marjet Wullink onderdeel uitmaken van ons Inspiratie Ondernemers Panel op 25 september. Gehost door teamlid Jildou Oostenbrug delen zij hun ervaringen of en hoe hen lukte al dan niet ontspannen te blijven ondernemen sinds hun start. En natuurlijk zijn we benieuwd naar de ervaringen van andere bedrijvige vrouwen.​​​​​​​​

 

Over Rabea Ben Salah:

Rabea is sinds 2014 betrokken bij ons netwerk. Samen met haar en 13 andere bedrijvige vrouwen organiseerden we Bedrijvige Vrouwen Inspireert in 2014. Ook was Rabea een van de businesscoaches van ons ‘traject’ Back2Business. ​​​​​​​​

Sinds twee jaar runt Rabea Espresso Yourself een sfeervol werkcafé waar je een werkplek kunt reserveren, maar ook heel goed kunt ontspannen met een kop koffie en lekkers. In de tijd van thuiswerken, is het een ideaal plekje om toch even weg te zijn van thuis en kantoor. De zaak is opgedeeld in een werkgedeelte en een lounge gedeelte. Er is ook een ruimte waar vergaderingen gehouden kunnen worden. Lees meer op haar website


Over Joan Windzak: Joan is eigenaresse van kinderboekenwinkel EduCulture. ​​​​​​​​
Deze unieke winkel biedt een uitgebreid aanbod van diverse en inclusieve boeken. Boeken die fungeren als spiegels zodat kinderen zichzelf kunnen herkennen én ramen zodat zij een kijkje krijgen in de wereld van de ander. ​​​​​​​​
​​​​​​De liefde voor boeken begon bij Joan al op jonge leeftijd. De focus van haar boekwinkel ligt op diversiteit en inclusie. Kinderboeken moeten een weerspiegeling zijn van de wereld waarin kinderen leven. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Het motto van Educulture is dan ook ieder kind moet zich kunnen herkennen in de boeken die hij of zij leest.​​​​​​​​ Meer weten neem een kijkje op de website van EduCulture


Over Marjet Wullink: Marjet is sinds de start van Bedrijvige Vrouwen betrokken bij ons netwerk en is al ca. 15 jaar actief als ondernemer.

Haar huidige bedrijfsnaam Minimalist Marketing heeft ze niet gekozen omdat ze een minimalist is. Minimalistisch zijn houdt haar op het goede pad. Ze blijft scherp door steeds weer te denken; Waar is mijn focus? Hoe kan ik nog verder minimaliseren? Welke ideeën moet ik echt doorvoeren en welke niet? Lees meer op haar website, over haar ​​​​​​​​focus op therapeuten en coaches en haar missie.​​​​​​​​

 


 • Workshop Voeden niet vullen terwijl je onderneemt als een baas‘ / Bianca Cronie

Mijn naam is Bianca Cronie, founder van The Health Collab. Als voeding- en leefstijlcoach begeleid ik voornamelijk vrouwen maar ook mannen naar een gezonder en vitaler lichaam. Daarbij zet ik mijn kennis in over Natuurvoeding, hormonale disbalansen, detoxen en mental coaching De workshop ‘Voeden niet vullen terwijl je onderneemt als een baas‘ is een two way street! Jij deelt de uitdagingen die je hebt met je huidig voedingspatroon.  Ik geef toepasbare tips en advies over gezonde voedingsproducten waaronder voeding uit je eigen cultuur.

Interactie, out of the box denken en fun hebben de boventoon. Bezoek de website van  The Healt Collab


 

 • Workshop Tijdsurfen: surfen op de golven van de tijd / Frederike Dekkers

  (Artist’s Way Amsterdam)

Tijdsurfen is anders omgaan met tijd en daardoor anders werken: met minder stress en meer voldoening.

Tijdsurfen bestaat uit zeven aanwijzingen, ontwikkeld door zenboeddhist Paul Loomans. Samen zorgen deze aanwijzingen voor meer rust en aandacht. Doordat je meer vanuit ontspanning werkt, word je creatiever en ervaar je meer voldoening. Meer effectiviteit is niet een doel op zichzelf, maar krijg je erbij cadeau als bonus.

In deze workshop legt Frederike de basis uit van het Tijdsurfen. Je maakt kennis met knagende ratten, eilanden van rust en je leert waarom witjes zo belangrijk zijn. Je ervaart zelf hoe het werkt door korte oefeningen, je deelt ervaring in tweetallen en je krijgt een opdracht mee om toe te passen in de praktijk.


Over Frederike Dekkers: Voor het eindexamen van de kunstacademie in 1991 schilderde Frederike een jaar lang het blauw van de schemering. Nu komen al die blauwe kleuren terug in haar portretten van haar voorouders en de 100 vrouwen.

Na de kunstacademie werkte zij als fotograaf, journalist, loopbaanadviseur, coach en trainer.

Haar liefde voor tekenen en schilderen bleef en sinds 2017 maakt zij illustraties, muurtekeningen en portretten, voor mezelf en in opdracht.

Sinds 2008 begeleidt Frederike Artist’s Way trainingen en weekenden. Een praktische methode om creatieve blokkades op te lossen. Kunstenaars, advocaten, kappers, schrijvers, iedereen heeft baat bij meer creativiteit.

Benieuwd of een training van Frederike iets voor jou is? Kijk op haar website.


 • WorkshopDiversiteit is van ons allemaal.’Wat is jouw verhaal? / Astrid Echteld (Joeroké)

‘Where there is no experience, the wise man is silent’ (Barack Obama)
In deze ervaringsgerichte workshop delen we ieder het eigen verhaal over Diversiteit. Op deze manier raken we vertrouwd met onze verschillen en overeenkomsten en ervaren we tegelijkertijd de vele betekenissen van diversiteit. De uitdaging zit ‘m in luisteren met aandacht, zodat we meer dan alleen ons eigen verhaal leren kennen.
Wil je bijdragen aan Kleurrijk samenwerken? Kom dan ontdekken hoe ook jij je met een beetje lef en zelfvertrouwen, respectvol kunt verbinden met ‘mensen die niet op jou lijken’.


Over Astrid Echteld: Astrid is geboren in Suriname. Ze woont al tientallen jaren in Nederland samen met partner, kinderen en kleinkinderen.
Met haar eigen bedrijf Joeroké, voor kleurrijk samenwerken, draagt ze bij aan een meer inclusieve samenleving.
Astrid ondervond al jong dat mensen elkaar (onbewust) beoordelen op basis van hun huidskleur of afkomst. Diversiteit en Inclusie hebben dan ook altijd haar aandacht. Verschil is voor haar een gegeven en iedereen is in wezen oké. Iedereen zou de ruimte moeten krijgen om zichzelf te zijn, ongeacht herkomst, kleur, culturele achtergrond, seksuele gerichtheid, levensbeschouwing of anderszins.

Benieuwd of je Astrid kunt inhuren voor een diversiteitsvraagstuk? Bezoek haar website.


 • Workshop Eigenheid in ondernemerschap, en hoe vertaal je dat naar outfits?/ Chiara Spruit (Indiaan in je kast)

Informatie over haar workshop volgt nog.

Over Chiara Spruit: Chiara is stijl motivator, coach, spreker, fashion disruptor en blogger. Samen met jou gaat Chiara winkelen in je kledingkast: jouw levenswerk en schatkist.  Samen met jou gaat ze op zoek naar de kast die bij jouw leven past.

Chiara motiveert je om dat wat jou energie geeft uit jou naar boven te halen. Zodat jij jezelf durft te vieren en te koesteren wat je hebt. Ze heeft inmiddels 30 jaar aan styling ervaring en duizenden vrouwen gingen je voor!

Bekijk de website van Indiaan in je kast en de kans is groot dat je direct met Chiara aan de slag wilt.

 


 • Workshop De volgende stap in het ondernemen / Ruth-Sival Groenveld (ORG Accountant & Belastingadviseur)

Deze workshop heeft als doel vrouwen die al langer een “eenmenszaak” hebben en mooie winsten realiseren uit te dagen om over de volgende stap in het ondernemen na te denken. Het is ook bedoeld om te onderzoeken wat de vrouwen hierover weten en welke borrelpraatjes wel of niet juist zijn. De workshop is niet bedoeld om in te zoomen op individuele situaties. Natuurlijk kunnen er vragen worden gesteld vanuit de specifieke situaties.

De workshop bestaat uit 13 stellingen die met juist of onjuist beantwoord kunnen worden. Iedere vrouw krijgt 2 kaarten: een groene en een rode. Als de stelling juist is dan wordt het groene kaartje omhoog gehouden en andersom het rode kaartje. Bij een neutrale antwoord worden beide kaarten tegelijkertijd omhoog gehouden. Voor het testen van de eerlijkheid van de vrouwen is het de bedoeling dat ze zelf het aantal goede antwoorden gaan tellen. De winnaar krijgt een prijs. Zijn er meerdere mensen met hetzelfde aantal punten dan wordt een schattingsvraag gesteld. Wie het dichtst bij het antwoord komt is de winnaar.

Financiële en fiscale onderwerpen kunnen best wel taai en saai zijn. Voor de luchtigheid en het tegelijkertijd delen van kennis en ervaring is voor deze vorm gekozen. De motto van Ruth is :=x.


Over Ruth-Sival Groenveld: Ruth  heeft ORG Accountant & Belastingadviseur opgericht. Zij is geboren in Paramaribo, Suriname en is opgegroeid in Coronie. Zij vindt het belangrijk om in het leven een positieve instelling te hebben, anderen te respecteren en kansen te benutten. Zij heeft passie voor haar werk, voor de mensen met wie zij omgaat, maar vooral voor God die haar de kracht en inzichten geeft om te doen wat zij doet en dat is een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, waarin wij leven.

Ruth is niet alleen eigenaar van ORG Accountant & Belastingadviseur, maar ook oprichtster en voorzitter van stichting Women’s Gathering Foundation. Deze stichting heeft als missie om vrouwen te helpen en toe te rusten op weg naar toezichthoudende-, management- en bestuursfuncties. Zij gelooft dat diversiteit in posities waar beslissingen worden genomen de kwaliteit van de besluitvorming verhoogt. De andere nevenactiviteiten die Ruth vervult zijn voorzitter van de auditcommissie tevens lid Raad van Toezicht van RTV Utrecht en bestuurslid (penningmeester) bij Present Utrecht. Het vervullen van deze functies ziet zij als een verrijking van het bestuurlijk vermogen en vanuit deze positie probeert zij vrouwen te inspireren om zich ook hierin te ontwikkelen.

Als accountant streeft zij naar het bieden van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan haar klanten en daarvoor maakt zij mede gebruik van de expertise van anderen. Voor het realiseren van deze doelstelling werkt zij samen met andere specialisten zoals juristen, fiscalisten, financiële planners en collega accountants. Daarnaast is ORG Accountant & Belastingadviseur aangesloten bij de beroepsorganisatie NBA, Novak en RB Adviseurs.

Meer weten neem een kijkje op de website van ORG Accountants & Belastingadviseur

​​​​​​​​​​​​​


 • Workshop Sway your way – verkopen met flair / Linda Abrams  (LinCompany)

Commercieel zijn? Verkopertje spelen? Leuren met je diensten? Nergens voor nodig!! In 1,5 uur neem ik je mee in de korte effectieve Goed, Gaaf, Geld methode. Met deze 3 woorden ga je ontdekken hoe makkelijk het is om jouw diensten en producten helder te krijgen voor jouw ideale doelgroep waardoor het aantrekken van klanten een fluitje van een cent wordt en jij je niet anders hoeft voor te doen dan je bent.

In deze korte workshop leer je:
– welke klanten jij het beste kan benaderen
– hoe je op een gemakkelijke manier jouw (toekomstige) klanten kunt verleiden zaken met jou te doen
– een goed ‘verkoop’ verhaal te maken die je zowel in woord en tekst kunt gebruiken.


Over Linda Abrams: Linda is een trainer die door haar energie en verbindend vermogen deelnemers gemakkelijk meeneemt in haar trainingen. Ze traint op enthousiaste en professionele manier en kan met de nodige prikjes en humor haar deelnemers lastige situaties laat ervaren en heldere feedback geven.

“Ik leer professionals hun product, dienst of zichzelf effectiever te verkopen door zich authentieker te presenteren voor meer impact, verbinding en omzetgroei”
Linda kan zowel vanuit ervaring als opleiding haar kennis op salesvlak vertalen naar de dagelijkse praktijk voor het vergroten van commerciële slagkracht.
Meer weten neem een kijkje op de website van LinCompany

Gedurende de jubileumdag kun je verder:

 • je “fictieve” zakelijke toekomst laten voorspellen in een consult bij de waarzegSter.
 • een prachtige zakelijke foto maken (voor de feestelijke prijs van 25 euro) bij fotograaf Anke van der Meer
 • Pilatestips voor geest en lijf ontvangen in een luchtige sessie met Yvonne Lesser (Rise Stronger)

En na het enorme succes van onze netwerkborrel eind maart kunnen we iedereen weer blij maken met een Silent Dansje aan het einde van de dag met de charmante DeeJayne Disco!!

 


Over Yvonne Lesser (Rise Stonger) : Yvonne heeft tien jaar ervaring met basi Pilates en zes jaar met lesgeven. Zij heeft geleerd van vooraanstaande Pilates trainers.
De afgelopen jaren heeft ze zich daarnaast o.a. meer verdiept in Feldenkrais, Qi Gong, Tai chi, pijn en trauma. Ook heeft zij kennis van filosofie, psychologie, kinderen en ouderen, diverse culturen, kunst en film. In een eerdere fase van haar leven heeft zij zich bezig gehouden om de Duitse taal te promoten en te onderwijzen, als filmhistoricus gewerkt en met kinderen en ouderen gewerkt ten behoeve van hun geestelijk en lichamelijk welzijn.

 

De focus van haar lesgeven is op mind – body – energie en het doel is intuïtieve verdieping. Met aandacht, in rust en met geduld.

Ze kijkt naar jou als één geheel en helpt je om gezonder te zijn en te bewegen.  Meer weten over Rise Stronger?


Over Anke van der Meer: In haar werk laat Anke mensen zien zoals ze zijn. Dat kan in een enkel portret als begeleiding bij een interview, maar ook door een uitgediept krantenartikel waarbij ik zelf de teksten schrijf bij mijn fotoserie of door het maken van social media content voor een non-profitorganisatie. Mijn kring van opdrachtgevers is heel divers, maar de overeenkomst is dat ik help om verhalen zichtbaar te maken.

Wil je meer weten? Bekijk en lees Anke haar werk
Over Jane Poerwoatmodjo: In haar werk als communicatieadviseur en community manager staat de verbindende kracht van communicatie centraal. Verbindend communiceren gaat over het betrekken van klanten, medewerkers en andere stakeholders. Over het bouwen van een community. Oprecht aandacht geven en luisteren, daar begint het mee. Om vervolgens de moed te hebben om je als persoon, als organisatie kwetsbaar op te stellen en de uitdaging aan te gaan om samen nieuwe dingen uit te proberen. Jane helpt organisaties beter te communiceren en verbind mensen. De kracht van kwetsbaarheid via communicatie.

“Verbondenheid is een groot goed in een wereld waarin velen zich eenzaam en angstig voelen.” Brené Brown

Meer weten over de ondernemer Jane


Over Mignon van Ingen: Mignon is eigenaar van Mix voor Kids. Mix voor Kids is gespecialiseerd in het combineren van kids en ouderen in projecten en producties.

Naast Mix voor Kids is Mignon al sinds 1991, actief als de Waarzegster op velerlei feestelijke bijeenkomsten en festivals.​​​​​​​​

​​​​​​​​Mignon inhuren voor een project, performance of activiteit? Klik hier!

Bedrijvige vrouwen is een initiatief van SumPro

Neem contact met ons op

We zullen je e-mail z.s.m. beantwoorden.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?